Dronning Elizabeth og hertuginne Meghan:

Dronningen med Meghan-sleivspark

Skal ha kommet med kommentar til hertuginnen i ektemannens begravelse.

KOMMENTAR: Dronning Elizabeth skal ha vært lettet over at Meghan ikke dukket opp. Foto: Tim Rooke/REX/NTB
KOMMENTAR: Dronning Elizabeth skal ha vært lettet over at Meghan ikke dukket opp. Foto: Tim Rooke/REX/NTB Vis mer
Publisert

Det er vel knapt en hemmelighet at det har vært rifter i den britiske kongefamilien etter at hertuginne Meghan (40) giftet seg med prins Harry (37).

De angivelige familiekonfliktene har vært dekket av presse over hele verden. For to år siden toppet det seg, da prins Harry og hertuginnen kunngjorde at de trakk seg fra alle kongelige plikter, men det var nok det famøse Oprah-intervjuet som ble siste dråpen.

Familien - eller deler av den - har likevel vært samlet en rekke ganger etter den tid, blant annet i prins Philips begravelse i april i fjor - en måned etter Oprah-intervjuet. Dronning Elizabeths (96) ektemann gjennom over 70 år ble 99 år gammel.

SØRGET ALENE: Dronning Elizabeth satt alene i kapellet etter at ektemannen døde, som følge av coronarestriksjonene. Foto: Yui Mok/Pool via AP / NTB
SØRGET ALENE: Dronning Elizabeth satt alene i kapellet etter at ektemannen døde, som følge av coronarestriksjonene. Foto: Yui Mok/Pool via AP / NTB Vis mer

Hertuginne Meghan var ikke til stede i begravelsen, ettersom hun var sju måneder på vei i sitt andre svangerskap.

Nå hevder imidlertid en forfatter at den britiske monarken skal ha vært glad for å slippe å ha Meghan rundt seg de triste aprildagene, ifølge Sky News.

KLEINT: Det gikk ikke helt etter planen da Meghan Markle skulle overrekke et trofé til prins Harry og hans lagkamerater. Video: Rødt Kort / Pambou. Vis mer

- Takk gud

«Revenge: Meghan, Harry and the war between the Windsors». Det er tittelen på en ny kongelige biografi av forfatter Tom Bower.

Der kommer det blant annet fram at dronning Elizabeth skal ha vært svært lettet, etter at det ble kjent at hertuginne Meghan ikke skulle delta i begravelsen.

- Takk gud for at Meghan ikke kommer, skal hun ha uttalt, ifølge Bower.

Kommentaren skal 96-åringen ha gitt i Windsor Castle, bare kort tid før hun reiste til kapellet hvor ektemannen ble bisatt.

PRINS PHILIP: Prins William og prins Harry går sammen ut av begravelsen til prins Philip Vis mer

«Klippen hennes»

«Været var spådd å være enestående. Den eneste usikkerheten var forholdet mellom Harry og familien hans. Hvordan ville han takle faren og broren? Meghan hadde nevnt hennes sju måneders svangerskap som årsaken til at hun ikke reiste», skriver Bower i boka, og forsetter:

«I Windsor Castle forberedte dronningen seg på å møte publikum på en av de tristeste dagene i livet hennes. Philip hadde vært klippen hennes de siste 70 åra. For å overholde covid-restriksjonene ville hun sørge alene inne i kapellet. «Takk gud for at Meghan ikke kommer», sa monarken».

I det nevnte Oprah-intervjuet fortalte hertuginnen blant annet om at kongehuset hadde hatt flere spørsmål rundt hvilken hudfarge sønnen Archie (3) ville få.

BEKYMRET FOR HUDFARGE: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

Hun anklaget også kongehuset for å ikke hjelpe henne da hun gjorde det kjent at hun hadde psykiske helseproblemer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer