Prins Joachim:

- Dronningen oppfordret meg til å dra

Prins Joachim kommenterer den omstridte flyttingen.

KOMMENTERER FLYTTINGEN: I sommer flyttet prins Joachim og familien til Paris, en avgjørelse som har vært svært omdiskutert i Danmark. Nå kommenterer prinsen selv flyttingen, og kommer med oppsiktsvekkende uttalelser rundt avgjørelsen. Foto: NTB Scanpix
KOMMENTERER FLYTTINGEN: I sommer flyttet prins Joachim og familien til Paris, en avgjørelse som har vært svært omdiskutert i Danmark. Nå kommenterer prinsen selv flyttingen, og kommer med oppsiktsvekkende uttalelser rundt avgjørelsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I sommer flyttet prins Joachim (50), kona prinsesse Marie (43) og deres to barn, prins Henrik (10) og prinsesse Athena (7), til Frankrike. Årsaken er at prinsen skal ta landets høyest rangerte militære lederutdannelse.

Oppholdet, som ble annonsert av det danske kongehuset i januar, skal etter planen vare fram til neste sommer. I løpet av disse månedene vil prinsen og hans familie fortsatt motta apanasje, noe som har vært svært omdiskutert i Danmark.

Nå kommenterer Joachim selv den kontroversielle flyttingen.

- Oppfordret av dronninga

Det er til danske Se og Hør at prinsen nå kommer med de oppsiktsvekkende uttalelsene rundt sitt Frankrike-opphold. Det gjorde han da han nylig møtte pressen i forkant av en middag i rådhuset i Paris, Hôtel de Ville, sammen med danmarks ambassadør til Frankrike og kronprinsparet Frederik (51) og Mary (47).

På spørsmål om han selv mener det burde skje en endring i hans apanasje, ettersom han har forlatt Danmark, svarer prinsen kontant at han er i landet på vegne av Danmark.

- Vet du hva, jeg er her på vegne av Danmark. Jeg har mye å gjøre her. Og så skylder jeg også å si at jeg ble sterkt oppfordret til dette av dronningen, svarte en tydelig irritert prins Joachim til den oppmøtte pressen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer