<strong>SPESIELL HILSEN:</strong> Hertuginne Meghan og dronning Elizabeth under sitt første offisielle opprag sammen i Chester i 2018. Hva slags forhold de to har i dag er ikke kjent, men nå deler dronningen en spesiell hilsen til Meghan. Foto: NTB Scanpix
SPESIELL HILSEN: Hertuginne Meghan og dronning Elizabeth under sitt første offisielle opprag sammen i Chester i 2018. Hva slags forhold de to har i dag er ikke kjent, men nå deler dronningen en spesiell hilsen til Meghan. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hertuginne Meghan:

Dronningens overraskende gest

Det har florert med spekulasjoner om hertuginne Meghan og dronning Elizabeths forhold den siste tida. Nå overrasker sistnevnte.

Publisert
Sist oppdatert

Helt siden prins Harry (35) og hertuginne Meghan (39) avslørte at de skulle trekke seg tilbake fra sine kongelige plikter tidligere i år, har det blitt heftig spekulert i internasjonal presse på om forholdet mellom hertugparet og resten av den britiske kongefamilien skal ha vært grunnen til sjokkavgjørelsen.

Men når Meghan i dag, 4. august, fyller 39 år, ser det ut til at det påståtte iskalde forholdet mellom henne og resten av familien, er lagt til side.

Både dronning Elizabeth (94) og prins Philip (99), og hertuginne Kate (38) og prins William (38) har nemlig delt hver sin bursdagshilsen til henne i sosiale medier.

«Ønsker hertuginnen av Sussex en veldig gledelig bursdag», står det på Instagram-kontoen som representerer dronningen og ektemannen.

Til hilsenen er det også delt et bilde av Elizabeth og Meghan fra Chester i 2018. Dette var duoens første offisielle oppdrag sammen etter at den amerikanske skuespilleren hadde giftet seg inn i familien.

Samme type hilsen har William og Kate, som går under navnet Kensington Palace på Instagram, delt. Paret har riktignok ikke delt et bilde av seg selv og bursdagsbarnet, men et av Meghan som snakker med en liten jente med ryggen til.

- Ga opp alt

De kongeliges bursdagshilsener kommer bare kort tid før den mye omtalte boka om Harry og Meghan, «Finding Freedom: Harry and Meghan and the Making of A Modern Royal Family», blir sluppet. Allerede før utgivelsen har boka skapt en rekke overskrifter, spesielt i juli da det ble sluppet et utdrag fra den.

Der ble det skrevet om det påståtte turbulente forholdet mellom de to hertuginnene, men også om hvordan Meghan skal mene at hun ga opp hele livet sitt for kongefamilien.

<strong>OLDEMOR:</strong> Dronning Elizabeth hilste på sitt nye oldebarn da Meghan og Harry fikk sønnen Archie i fjor. Foto: NTB scanpix
OLDEMOR: Dronning Elizabeth hilste på sitt nye oldebarn da Meghan og Harry fikk sønnen Archie i fjor. Foto: NTB scanpix Vis mer

Boka, som etter planen slippes i sin helhet 11. august, tar for seg hvor hardt den tidligere «Suits»-stjerna forsøkte å passe inn i en av verdens mest offentlige, og ikke minst konservative, familier.

I den nye boka blir det også hevdet at Meghan og Harrys internasjonale popularitet var grobunn for det iskalde forholdet til resten av kongefamilien, som fryktet parets overskyggende status.

STRID: Det skal være stor uenighet innad i den britiske kongefamilien etter at det ble klart at Meghan og Harry ønsker å trekke seg tilbake. Se og Hørs kongehusekspert forklarer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vanskelig tid

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, tror det ville blitt enda heftigere spekulasjoner dersom dronningen og prins Philip og prins William og hertuginne Kate valgte å ikke dele en offentlig gratulasjon til den ferske 39-åringen.

- Hvorvidt det er isfront mellom partene eller ikke, vet vi jo ikke. Men det er ingen tvil om at det har vært en vanskelig tid for dem, sier Vagle, og fortsetter:

ÅPNER OPP: Hertuginne Meghan åpner opp om hvordan det har vært å få barn og gifte seg i offentlighetens søkelys. Video: ITV. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

- Harry har jo mer eller mindre bekreftet at forholdet til broren ikke er på topp for tida.

Kongehuseksperten påpeker at konflikter kommer og går i alle familier, og at de kongelige er intet unntak.

- La oss håpe brødrene finner tonen igjen med tida. De har tross alt stått hverandre svært nær i alle år.


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer