Jack Burnell-Williams:

Dronningens soldat (18) funnet død

Beskyttet dronningens kiste på begravelsesdagen.

OMRINGET: Dronning Elizabeths kiste var omringet av soldater. Nå er en av de funnet død. Foto: Tristan Fewings/Pool via Reuters / NTB
OMRINGET: Dronning Elizabeths kiste var omringet av soldater. Nå er en av de funnet død. Foto: Tristan Fewings/Pool via Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

8. september kom den triste nyheten om at britenes dronning Elizabeth var død, 96 år gammel. To uker seinere, 19. september, ble hun bisatt.

I dagene etter dødsfallet ble dronningens kiste fraktet fra Balmoral i Skottland til London, hvor den så ble fraktet i en kongelig gravferd gjennom Londons gater.

Mens kista ble fraktet i prosesjon, var den avdøde monarken omringet av hundrevis av britiske soldater.

Nå er en av disse funnet død, melder blant andre The Guardian.

Funnet død

18 år gamle Jack Burnell-Williams, også kjent blant familiemedlemmer som bare Jak, var blant soldatene i prosesjonen, mens kista ble fraktet fra Westminster Abbey til Wellington Arch på begravelsesdagen.

Burnell-Williams tjenestegjorde i Household Cavalry.

Onsdag ble han funnet død på en brakke i London. Det bekreftes av den britiske hæren.

- Det er med stor sorg vi kan bekrefte dødsfallet til Jack Burnell-Williams 28. september 2022, på Hyde Park-brakkene. Våre tanker går til soldatens familie og venner i denne vanskelige tida, og vi ber om at deres privatliv respekteres, heter det i en uttalelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.