Jack Burnell-Williams:

Dronningens soldat (18) funnet død

Beskyttet dronningens kiste på begravelsesdagen.

OMRINGET: Dronning Elizabeths kiste var omringet av soldater. Nå er en av de funnet død. Foto: Tristan Fewings/Pool via Reuters / NTB
OMRINGET: Dronning Elizabeths kiste var omringet av soldater. Nå er en av de funnet død. Foto: Tristan Fewings/Pool via Reuters / NTB Vis mer
Publisert

8. september kom den triste nyheten om at britenes dronning Elizabeth var død, 96 år gammel. To uker seinere, 19. september, ble hun bisatt.

I dagene etter dødsfallet ble dronningens kiste fraktet fra Balmoral i Skottland til London, hvor den så ble fraktet i en kongelig gravferd gjennom Londons gater.

Mens kista ble fraktet i prosesjon, var den avdøde monarken omringet av hundrevis av britiske soldater.

Nå er en av disse funnet død, melder blant andre The Guardian.

GÅR VERDEN RUNDT: Ikke alt gikk helt etter planen under dronning Elizabeths begravelse. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV Vis mer

Funnet død

18 år gamle Jack Burnell-Williams, også kjent blant familiemedlemmer som bare Jak, var blant soldatene i prosesjonen, mens kista ble fraktet fra Westminster Abbey til Wellington Arch på begravelsesdagen.

Burnell-Williams tjenestegjorde i Household Cavalry.

Onsdag ble han funnet død på en brakke i London. Det bekreftes av den britiske hæren.

- Det er med stor sorg vi kan bekrefte dødsfallet til Jack Burnell-Williams 28. september 2022, på Hyde Park-brakkene. Våre tanker går til soldatens familie og venner i denne vanskelige tida, og vi ber om at deres privatliv respekteres, heter det i en uttalelse.

Delte stolt innlegg

Bare dager etter dronningens begravelse delte 18-åringens far, Dan Burnell, et innlegg på Facebook, hvor han skrøt stort av sønnen, ifølge People.

«Sønnen min som gjør sin plikt for dronningen på hennes siste reise. Så stolt av deg, Jak Williams. Hilsen en veldig stolt far».

Kort tid etter at dødsfallet ble kjent, tok deler av 18-åringens familie til sosiale medier for å hedre ham, deriblant mora Laura.

«Jeg trodde aldri at jeg skulle måtte si dette, men vi som familie er knust over det brå dødsfallet til vår fantastiske sønn Jak», delte hun, ifølge The Independent.

PISKET: Denne trommeslageren blir pisket av hestens hale under begravelsesparaden til Dronning Elizabeth II i London 19. september. Video: AP. Reporter: Magnus Paus Vis mer

18-åringens søster, Elisha, har også delt at hun og familien vil slippe ballonger til minne om han på Bryntirion fotballklubb.

«Vennligst spre ordet og bli med oss å feire guttens liv», skrev hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer