«Du har jo akkurat ligget med meg, du må være litt glad»

Tone vil få fram one night stand-følelsen.

GODT KJENT PÅ KORT TID: Til tross for at de bare har kjent hverandre i fire måneder, har Melodifestivalen-paret Erik Segerstedt og Tone Damli allerede funnet tonen seg imellom. - Vi har lært hverandre å kjenne godt på kort tid, sier Erik.
Foto: Fredrik Sandberg / NTB scanpix
GODT KJENT PÅ KORT TID: Til tross for at de bare har kjent hverandre i fire måneder, har Melodifestivalen-paret Erik Segerstedt og Tone Damli allerede funnet tonen seg imellom. - Vi har lært hverandre å kjenne godt på kort tid, sier Erik. Foto: Fredrik Sandberg / NTB scanpixVis mer

GØTEBORG (Dagbladet): At det bare er fire måneder siden Erik Segerstedt (29) og Tone Damli (24) møtte hverandre for aller første gang, var svært lite synlig for tilskuerne under Melodifestivalen-duoens prøver i dag.

Låta «Hello Goodbye» handler om en one night stand, og hverken svensken eller nordmannen har planer om å sette egen troverdighet på spill.

- Vi skal jo gå inn i rollene, vi skal formidle en historie. Og nå har jo ikke akkurat jeg øvd så mye på one night stands i det siste, men likevel må jeg jo prøve å få fram den følelsen. Så jeg sa til Erik i stad «Du har jo akkurat ligget med meg, du må være litt glad», ler Tone, før hun for ordens skyld understreker at det var en spøk.

At kjemien dem imellom er på plass, var det få som stilte spørsmålstegn ved da en rampete Tone etter endt gjennomgang både sleika og klinte til. Bokstavelig talt.

- Samspillet er kjempeviktig. Ellers blir det ikke troverdig. Det er en historie vi forteller, så våre blikk til hverandre og den følelsen vi har på scenen sammen er kjempeviktig. Pluss at vi skal synge ut til folket, sier Tone.

Romanserykter Det er heller ikke første gang det går hett for seg mellom frøken Damli og en svensk kjekkas i musikalsk sammenheng.

I høst ble Sverige introdusert for Tone gjennom låta «Imagine», som en duett med Eric Saade (22). Sammen spilte de inn en lettkledd musikkvideo på Ibiza, og leverte flere heite sceneopptredener.

Det førte til at svensk ukepresse brukte mye spalteplass på romanserykter, og hevdet blant annet at de to hadde gått til innkjøp av felles luksusleilighet i Stockholm.

- Langdistanseforhold Så langt har Tone og Erik nummer to sluppet unna romanseryktene, og til tross for at den norske artisten kan gi sin duettpartner et lite «puss» med glimt i øyet, forteller hun at det sceneflørtinga ikke faller dem like naturlig, som for nevnte Saade:

- Jeg tror Erik og jeg er mye mer like enn det jeg og Eric Saade er. Saade var på en måte «all over the place», han hadde ingen problemer med det. Men jeg og Erik er litt mer sånn: «Skal vi gå enda nærmere hverandre?». Så vi får beskjed fra folk rundt oss at vi ikke må være redde for å spille mer på det, vi må tørre å gå lenger enn det som kanskje føles naturlig, sier Tone, og fortsetter:

- Men det føles mer og mer naturlig ettersom vi får inn låta. Husk at vi sang sammen første gang i går. Vi har jo hatt et langdistanseforhold. Det er ikke så lett å øve på det greiene der når vi bor i to forskjellige byer, i to forskjellige land.

Hadde kjærlighetssorg At de to begynner å bli varme i trøya nå, er det imidlertid liten tvil om - til tross for at det først er den sista uka de har tilbragt tid sammen for alvor.

- Jeg synes det fungerer på scenen likevel. Vi har lært hverandre å kjenne godt på kort tid. Den første gangen vi møttes var i oktober, sier Erik.

- Og det var egentlig en veldig fin opplevelse. Erik hadde en veldig tung dag den første gangen vi møttes, han hadde litt kjærlighetssorg. Vi starta vårt bekjentskap med å være såpass ærlige med hverandre, ved å fortelle om viktigere ting enn musikk, legger Tone til. 

God nummer to Som Tone, har også Erik en andreplass i «Idol» på merittlista. 

- Om det skulle bli nesten helt opp denne gang òg, så er det godt nok. Skulle vi komme til andresjansen får vi spille låta én gang til på tv. For meg er det helt optimalt, sier Melodifestivalens norske alibi.

- Jeg har en god følelse, og det skal bare bli enda bedre. Det blir herlig når publikum kommer, sier Erik.

For første gang framfører nemlig duoen låta for publikum i kveld. Selvtilliten er på plass, magefølelsen god.

Alvorets time I morgen er det alvorets time: Samtlige 26 000 stoler i Scandinavium arena vil være opptatte. Dersom seerne ikke svikter etter forrige helgs rekordåpning av Melodifestivalen, vil også 3,5 millioner tv-seere få med seg Erik og Tones duett.

- For meg er det helt rått å få det publikummet som et nytt publikum. Jeg har alt å vinne, ingenting å tape. Du òg, sier hun og nikker mot Erik.

USJENERT: Etter at gjennomgangen av låta var over, ga Tone Damli sin svenske duettpartner et smask. 
- Samspillet er kjempeviktig. Ellers blir det ikke troverdig, sier 24-åringen om sceneflørtinga.


Foto: Fredrik Sandberg / NTB scanpix
USJENERT: Etter at gjennomgangen av låta var over, ga Tone Damli sin svenske duettpartner et smask. - Samspillet er kjempeviktig. Ellers blir det ikke troverdig, sier 24-åringen om sceneflørtinga. Foto: Fredrik Sandberg / NTB scanpix Vis mer

- Det er samme sak for meg som for deg. Det er en ny start i min karriere også, på et vis, sier den svenske 29-åringen.

Etter andreplassen i «Idol», har Erik utgitt ett album som soloartist og fire album med gruppa E.M.D., som består av blant andre Melodifestivalen-programleder Danny Saucedo. Men som soloartist har det vært relativt stille fra ham.

- Jeg har tatt det ganske rolig de siste årene, så for meg er dette en ny start i min karriere i Sverige. Et slags comeback som soloartist. 

- Ingen som Tone Tone legger ikke skjul på at hun ønsker en plass på det svenske popmarkedet. Nå backes hun opp av en duettpartner som har stor tro på henne:

- Det finnes ingen som Tone i Sverige. Vi har ei jente som heter Jill Johnson, og i likhet med henne er jo du også litt country. Men det finnes ingen i den yngre generasjon som har samme musikkstil som deg.

Uavhengig av resultatet i morgen kveld, tar Tone det med et smil. 

- Det verste som kan skje er at det ikke går. Jeg tenker, herregud, så mye slakt jeg har fått opp igjennom. Men jeg gir meg jo aldri. Jeg gjør ikke dette for kritikerne, men for meg selv og de som eventuelt skulle like det jeg gjør. Og det har jeg jo merket opp gjennom åra at det er mange som gjør. Det får meg til å fortsette. «I'm a stayer», smiler den alltid like blide sogndølingen.

OPPSTO RYKTER: Da Tone Damlis svenske gjennombrudd med Eric Saade og låta «Imagine» gikk hånd i hånd med romanserykter hos «söta bror». Foto: Stella Pictures
OPPSTO RYKTER: Da Tone Damlis svenske gjennombrudd med Eric Saade og låta «Imagine» gikk hånd i hånd med romanserykter hos «söta bror». Foto: Stella Pictures Vis mer