Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Nicole Kidman:

- Du kan ikke presse barna dine inn i noe

Hollywood-stjerna åpner opp om morsrollen.

«UPOPULÆR» MOR: Nicole Kidman letter på sløret om morsrollen, og innrømmer at hun har tatt noen valg som ikke har vært særlig populære hos barna. Her med ektemannen Keith Urban tidligere denne måneden. Foto: NTB Scanpix
«UPOPULÆR» MOR: Nicole Kidman letter på sløret om morsrollen, og innrømmer at hun har tatt noen valg som ikke har vært særlig populære hos barna. Her med ektemannen Keith Urban tidligere denne måneden. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nicole Kidman (51) har i en årrekke imponert stort både på tv-skjermen og på kinolerretet, og i disse dager er hun aktuell med sesong to av den populære HBO-serien «Big Little Lies», der hun spiller mot blant andre Shailene Woodley (27) og Reese Witherspoon (43).

Også på hjemmebane har Kidman oppnådd suksess, og hun har siden 2006 vært gift med country-stjerna Keith Urban (51), som hun har barna Sunday (10) og Faith (8) med. Fra sitt tidligere ekteskap med Tom Cruise (56) har hun også barna Isabella Jane (26) og Connor (24).

ADOPTIVBARNA: Det finnes få bilder av Nicole Kidman og barna Isabella og Conner. Her er de sammen på en middag i Los Angeles i 2003. Foto: NTB Scanpix
ADOPTIVBARNA: Det finnes få bilder av Nicole Kidman og barna Isabella og Conner. Her er de sammen på en middag i Los Angeles i 2003. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skuespilleren uttaler seg sjelden om barna sine offentlig, men med jevne mellomrom gjør hun et unntak - som da hun i 2018 lettet på sløret om forholdet til sine to eldste barn i et intervju med det australske magasinet Who.

- Jeg vet med 150 prosent sikkerhet at jeg ville ofret livet mitt for barna mine, for det er det som er meningen med livet mitt, sa Kidman til magasinet den gang.

Nå åpner stjerna opp om barna igjen, og denne gangen er det de to små som blir omtalt i et nytt intervju med Vanity Fair.

GAMLE DAGER: Nicole Kidman er gjest hos Graham Norton, som har funnet noen bilder superstjerna ikke har sett på en stund. «Graham Norton Show» går på BBC Brit fredager kl. 23.00. Video: Graham Norton Show / BBC Vis mer

Dedikerte foreldre

Kidman kan fortelle at de er en musikalsk familie. Mens ektemannen er en verdenskjent artist, spiller Faith fiolin, og eldstedattera spiller piano. Tiåringen er også interessert i morens yrke, uten at dette er noe Kidman forventer av henne.

- Du kan ikke presse barna dine inn i noe, har jeg innsett. Du kan dytte dem litt på veien, men motivasjon er det viktigste, sier hun om barnas fremtidige yrkesvalg.

Kidman og ektemannen er dedikerte foreldre, til tross for at livene deres er noe mer travle enn mange andres. Døtrene er med dem på reise når det lar seg gjøre, og 51-åringen reiser hjem til dem hver gang hun har anledning.

LYKKELIG GIFT: Nicole og Keith har vært gift siden 2006. Foto: NTB Scanpix
LYKKELIG GIFT: Nicole og Keith har vært gift siden 2006. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Upopulær» mor

Men til tross for at barna får være med mamma og pappa verden rundt, er ikke livene deres noe mer glamorøst av den grunn. Kidman forteller nemlig til Vanity Fair at hun har gjort mange upopulære ting i hjemmet, til døtrenes irritasjon.

Hun sier selv at hennes stil som forelder gjør henne «upopulær» hos barna.

- De har ikke mobiltelefon, og de får heller ikke lov til å ha Instagram. Jeg prøver å sette noen grenser, sier firebarnsmoren.

Barna hun har med Tom Cruise er blitt voksne, og stjerna kan fortelle at mens Connor jobber i muskkbransjen og bor i Miami, har dattera Isabella bosatt seg utenfor London i England.

- Bella bor like utenfor London. Du vet, hun føler seg mer engelsk. Vi bodde jo der under innspillingen av «Eyes Wide Shut», «Mission Impossible» og «Lady's Portrait», forteller Kidman, og legger til:

- Begge hadde engelske aksenter da de var små.

MISHANDLES: Nicole Kidman spiller rollen som Celeste, som lever et tilsynelatende perfekt familieliv sammen med mannen Perry (Alexander Skarsgård) og deres to tvillingsønner. Samtidig utsettes Celeste for fysisk og psykisk mishandling av ektemannen. VIDEO: HBO Nordic Vis mer

Åpnet opp om spontanbortene

Skuespillerstjerna har aldri lagt skjul på at hun alltid har drømt om en stor familie.

Men Hollywoodstjerna sleit i mange år med å bli gravid, og gikk gjennom to spontanaborter da hun var gift med Tom Cruise. Dette resulterte i at hun og eksmannen valgte å adoptere.

I fjor åpnet Kidman seg om reisen hun måtte gjennom for å bli mor.

- Jeg kjenner lengselen. Den lengselen. Det var en enorm, verkende lengsel. Og tapet! Tapet ved en spontanabort blir ikke snakket nok om. Det er en enorm sorg for enkelte kvinner, fortalte hun til Tatler, gjengitt av People.

Enorm smerte og enorm glede

Kidman og Cruise giftet seg i 1990, men skilte lag etter 11 års ekteskap i 2001. Skuespilleren har tidligere fortalt at det var Cruise som plutselig ville skilles, og at bruddet kom som lyn fra klar himmel.

I 2005 fant «Big Little Lies»-stjerna derimot lykken på ny. Denne gangen med countrystjernen Keith Urban.

Paret har som nevnt døtrene Sunday Rose, som Oscar-vinneren selv bar fram, og Faith Margaret, som kom til verden ved hjelp av surrogati.

- Det er en enorm mengde smerte og en enorm mengde glede, sa Kidman om foreldrerollen, ifølge nettstedet.

- Etter å ha vært gjennom så mye smerte og lengsel, er det en utrolig følelse når du endelig får barn, la hun til.

MØTTES PÅ JOBB: Nicole Kidman og Tom Cruise møttes under innspillingen av filmen «Days of Thunder» i 1990. De giftet seg i desember samme året. Foto: NTB Scanpix
MØTTES PÅ JOBB: Nicole Kidman og Tom Cruise møttes under innspillingen av filmen «Days of Thunder» i 1990. De giftet seg i desember samme året. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ønsket seg flere barn

I 2016 avslørte firebarnsmoren at hun og ektemannen vurderte å utvide familien ytterligere - ved hjelp av adopsjon.

- Det er noe jeg har tenkt på, sa hun til Daily Mail.

To år tidligere avslørte Kidman at hun var desperat etter å bli mor igjen, men at hun fryktet at det var for seint.

- Hver måned håper jeg at jeg er gravid, men jeg er det aldri. Jeg hadde hoppet av glede hvis det skjedde, men det kommer det ikke til å gjøre. Jeg er 47 år, fortalte hun den gang.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!