Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

- Du skal være av granitt for å ikke bli rørt av henne

Paris' (11) gråtkvalte avskjed med pappa rører norske musikkeksperter.

GRÅTKVALT:Paris Jackson blir trøstet av familien på scenen. Foto: AP Photo/Mark J. Terrill
GRÅTKVALT:Paris Jackson blir trøstet av familien på scenen. Foto: AP Photo/Mark J. Terrill Vis mer

|||(Dagbladet): En hel verden fulgte med da Michael Jacksons minnestund ble avholdt i Staples Center i Los Angeles i kveld norsk tid.

Sjef for UNG i P3, Håkon Moslet (38), er overrasket over hvor sober og verdig seremonien var.

Se seremonien i bilder her.

- Det var jo mange rykter i forkant, så det var jo vanskelig å vite hva man kunne regne med. Dette er jo tross alt Hollywood, så man kunne jo forvente et sirkus. Men dette ble en ren minnemarkering, og det var veldig fint, sier Moslet til Dagbladet.no.

Lot seg smelte
Moslet synes gravide Jennfer Hudsons tolkning av «Will You Be There?» var veldig sterkt musikalsk, i tillegg til Stevie Wonders to sangnumre.

- Men den røde tråden var jo at svarte Amerika hyllet son tapte sønn og tok ham tilbake. Dette var jo eliten fra det svarte Amerika, sier han.

Alle Dagbladet snakket med etter minnestunden, fremhever derimot Michaels datter Paris Michael Katherine Jackson (11)s hyllest til sin far som noe av det sterkeste ved hele minnestunden. Også Moslet lot seg smelte av Paris.

- Du skal være av granitt for å ikke bli rørt av dette, sier Moslet.

Han ser derimot også en fare ved å plassere barna midt i TV-ruta.

- De var jo ikke så mye i ruta, men på slutten var de jo også oppe på scenen. Ved å gjøre det, øker faren for at ungene blir fritt vilt for media, de har jo vært veldig skjerma så langt.

Så med bestemor
Farojournalredaktør og påtroppende programleder i Lydverket på NRK, Asbjørn Slettemark, så minnestunden i sofaen sammen med sin bestemor.

- Høydepunktet var Al Sharptons pompøse og karismatiske roping som kontrast til Brooke Shields framvisning av store følelser. Det gjorde også inntrykk med den velkledde Jackson-klanen som satt på første rad ikledd solbriller. Musikalsk sett var Jermaine Jacksons Chaplin-tolkning også et høydepunkt: intenst, verdig og vakkert, sier Slettemark.

Heller ikke machomannen Asbjørn Slettemark var uberørt da Paris Jackson gikk på scenen og holdt sin mye omtalte tale til faren.

- Det var virkelig hjerteskjærende. Det var så lite fokus på barna i begynnelsen at det virket veldig uregissert og var veldig overraskende, forteller han.

- For lite Michael
Dagbladets musikkanmelder Sigrid Hvidsten er litt skuffa over minnestunden.

- Jeg synes ikke den var så fantastisk som jeg hadde forventet. Jeg savnet litt mer Michael. I perioder var den helt nydelig, men andre perioder var pinlige, sier hun.

HÅKON MOSLET: Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX .
HÅKON MOSLET: Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX . Vis mer

Hvidsten trekker særlig frem innslagene fra Queen Latifah og skuespiller Brooke Shields, men mener Stevie Wonder var det absolutte høydepunktet.

- Han klarte å formidle både sorgen, men også en musikalsk glede, sier hun.

- Og så ble jeg rørt til tårer av datteren til Michael, Paris, legger Hvidsten til.

 ASBJØRN SLETTEMARK: Foto: Sara Johannessen / SCANPIX .
ASBJØRN SLETTEMARK: Foto: Sara Johannessen / SCANPIX . Vis mer