Kronprinsesse Catharina-Amalia:

Dukket opp etter sjokkbeskjed

Kronprinsessen av Nederland viste seg offentlig etter at hun ble sendt hjem fra universitetet av politiet mandag.

PROTESTER: Kronprinsesse Catharina-Amalia, kong Willem-Alexander og dronning Maxima ble møtt av protester da de vinket fra balkongen på Noordeinde-slottet. Foto: Koen van Weel / ANP / AFP / NTB
PROTESTER: Kronprinsesse Catharina-Amalia, kong Willem-Alexander og dronning Maxima ble møtt av protester da de vinket fra balkongen på Noordeinde-slottet. Foto: Koen van Weel / ANP / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag skal kronprinsesse Catharina-Amalia (18) ha blitt beordret av politiet om å forlate universitetet i Amsterdam og reise hjem. Det meldte den nederlandske storavisa De Telegraaf.

Da kronprinsessen ankom slottet Huis Ten Bosch, måtte hun være under politibeskyttelse. Men hvor lenge det var snakk om, var foreløpig ikke blitt kjent for offentligheten.

KRITISERES: Under dronning Sonjas tale til barnebarnet Ingrid Alexandra i prinsessa 18-årsdag, sier hun noe som får forfatter Maria Kjos Fonn til å reagere. Bilder fra NRK Vis mer

Årsaken til at hun ble sendt hjem av politiet var at de var svært bekymret for sikkerheten hennes. De hadde nemlig en mistanke om at den marokkanske mafiagruppa Mocro Mafia, som holder til i Nederland, har hatt som mål å kidnappe kronprinsessen.

Allerede tirsdag var Catharina-Amalia og foreldrene kong Willem-Alexander (55) og dronning Maxima (51) til stede under fyrstedagen, hvor de deltok i åpningen av det nederlandske parlamentet i Haag.

VISTE SEG OFFENTLIG: Her ankom kronprinsesse Catharina-Amalia Det Kongelige Teater, kjent som Koninklijke Schouwburg. Foto: Shutterstock / NTB
VISTE SEG OFFENTLIG: Her ankom kronprinsesse Catharina-Amalia Det Kongelige Teater, kjent som Koninklijke Schouwburg. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer

Åpningen skal ifølge mediene Royal Central og NL Times ikke ha gått helt fredelig for seg. Blant de oppmøtte var kongelige fans, men også demonstranter.

På vei til Det Kongelige Teater ble kronprinsessen, som for tida er under politibeskyttelse, samt hennes foreldre møtt av protester. Bønder, som holdt det nederlandske flagget opp ned, buet da hestevognen til kongefamilien ankom.

«Forrædere!» skal flere personer i folkemengden ha ropt.

SAMMEN: Kong Willem-Alexander, dronning Maxima og kronprinsesse Catharina-Amalie. Foto: Shutterstock / NTB
SAMMEN: Kong Willem-Alexander, dronning Maxima og kronprinsesse Catharina-Amalie. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer

Bøndene har protestert mot regjeringens nitrogenplaner i flere måneder, og benyttet derfor muligheten til å bruke stemmen sin under det kongelige besøket. Ifølge Aftenposten mener regjeringen at utslippene av nitrogen og ammoniakk må kuttes med 50 prosent på landsbasis innen 2030.

I områder som ligger nær verneverdige naturområder må utslippene kuttes med mer enn 70 prosent, noe som rammer landets bønder hardt. Flere bønder frykter for levebrødet sitt.

Ifølge Royal Central skal totalt fem demonstrasjoner ha blitt anmeldt til politiet i forkant av fyrstedagen - inkludert en demonstrasjon mot monarkiet.

UHELDIG: Det ble en interessant seanse da Tysklands forbundskansler Angela Merkel og dronning Margrethe skulle hilse på hverandre. Vis mer

Kongefamilien skal ha virket uberørt av hendelsen og fortsatte å vinke til folkemengden.

Kong Willem-Alexander også en åpningstale i parlamentet. Like etter dro kronprinsessen videre sammen med foreldrene i en hestevogn som kjørte mot Noordeinde-slottet.

Selv da kongefamilien ankom slottet ble de møtt med motstand og rop fra flere mennesker som var til stede. Etter at de vinket fra balkongen, gikk de raskt inn igjen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer