Kylie Jenner:

Dukket opp med norske Andreas veske

Detaljen i Kylie Jenners bilde vekker oppsikt.

NORSK DESIGN: Kylie Jenner har delt flere bilder med norsk design. Foto: Jim Ruymen/ UPI/ Shutterstock/ NTB
NORSK DESIGN: Kylie Jenner har delt flere bilder med norsk design. Foto: Jim Ruymen/ UPI/ Shutterstock/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet har tidligere skrevet flere saker om den norske Kardashian-stylisten Rikke Gajda.

Hun har jobbet tett med blant annet Kim Kardashian (41) og Kylie Jenner (24), og nå kommer det fram at sistnevnte også tilsynelatende liker norsk design.

På Instagram har Kylie Jenner delt flere bilder fra en baseballkamp. Det er riktignok ikke kampen som nå får oppmerksomhet her til lands, men detaljen Jenner bærer på.

- Stort for meg

Veska hennes er nemlig fra den norske designeren Andrea Dyrstad (30) fra Oslo, som lager vesker på bestilling.

På spørsmål om hvordan hun fant ut at selveste Kylie Jenner poserte med veska hennes sier hun som følger:

- Jeg ble faktisk vekket av venninna mi som hadde sendt Instagram-bildene til meg, sier hun til Dagbladet.

REALITY-KLAR? Superstjernene Kendall og Kylie Jenner poserte på det som så ut til å være «Paradise Hotel». Sannheten viser seg med 99% sikkerhet å være en annen. Video: Rød Løper Vis mer

- Det føltes veldig rart, guri malla, altså! Jeg har ikke helt forstått det her ennå, det er veldig stort for meg. Jeg har drevet med dette i mange år, hvor jeg for det meste bare har solgt til venninner og bekjente. Aldri hadde jeg tenkt at det skulle bli så mye større.

MinMote omtalte Kylie Jenners norske veske først.

STORT: Den norske designeren Andrea Dyrstad trodde nesten ikke det var sant da Kylie Jenner viste seg med en av veskene hennes. Foto: Privat
STORT: Den norske designeren Andrea Dyrstad trodde nesten ikke det var sant da Kylie Jenner viste seg med en av veskene hennes. Foto: Privat Vis mer

For ett år siden sendte Dyrstad inn tre vesker til en nettbutikk i New York, i håp om at de skulle bli solgt. Det var først i sommer hun fikk en e-post om at ei veske var solgt, men lite visste hun om hvem som ville vise den fram.

- Jeg hadde sett at nettbutikken hadde noen av merkene som Kim Kardashian har gått med. Jeg antar at de har stylister som finner litt spesielle ting som folk ikke kjenner helt til ennå. Så derfor tenkte jeg at det samme sikkert nå har skjedd med meg, sier hun.

NORSK DESIGN: Aadneviks kolleksjon bestod hadde møll som tema, og hans mange kreasjoner var derfor i farger som grønt, brunt, hudfarget, grått og hvitt. Vis mer

- Helt sinnssykt

Overfor Dagbladet forteller Dyrstad, som har en bachelorgrad i klesdesign fra Kunsthøgskolen, at det var gjennom studiet hun begynte å eksperimentere med stoffet hun bruker til å lage veskene sine:

- Jeg drev mye med tekstil og utviklet teknikken med å hekle stoff istedenfor garn. Så startet det med at jeg lagde ei veske til meg selv, plutselig ville også venninnene mine ha, og flere hadde spurt dem om hvor veskene var fra.

Dyrstad legger ikke skjul på at hun ikke har kunnet leve av dette tidligere, men nå kan det snu for designeren.

- Drømmen er selvfølgelig å leve av det jeg liker best. Jeg elsker å holde på med dette. Det hadde vært helt sinnssykt, da vil jeg føle meg veldig privilegert, forteller hun.

- Er det andre kjendiser som har brukt veskene dine?

- Nei, det er bare i noen musikkvideoer her og der, ellers ikke noe så stort som dette. Etter at dette ble kjent har jeg fått masse gode tilbakemeldinger fra folk.

- Jeg aner jo ikke hvordan framtida ser ut, men det er allerede lagt inn en del bestillinger, så det er spennende, avslutter hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer