Kronprins Haakon:

Dukket opp

Kronprinsen besøkte verdens største krigsskip.

VERDENS STØRSTE: Kronprins Haakon på besøk på det amerikanske hangarskipet USS Gerald R. Ford i Bunnefjorden. Skipet er verdens største krigsskip og skal ligge i havn i Oslo i fire dager. Foto: Javad Parsa/NTB
VERDENS STØRSTE: Kronprins Haakon på besøk på det amerikanske hangarskipet USS Gerald R. Ford i Bunnefjorden. Skipet er verdens største krigsskip og skal ligge i havn i Oslo i fire dager. Foto: Javad Parsa/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kronprins Haakon (49) besøker fredag det amerikanske hangarskipet USS Gerald R. Ford som ligger utenfor Malmøya i Oslo.

USS Gerald R. Ford, som ankret opp i Bunnefjorden i Oslo onsdag, er det største krigsskipet som noen gang er bygget. Skipet er på sitt første operative tokt noensinne, og Oslo er første havn som besøkes.

Fredag besøker kronprins Haakon skipet. Det bekrefter av assisterende kommunikasjonssjef Sven Gjeruldsen på slottet til NRK. Båten som fraktet kronprinsen reiste ut fra politibryggen på Akershuskaia i Oslo.

På kongehusets egen nettside framkommer det at kronprinsen var invitert av amerikanske myndigheter.

INVITERT: Kronprinsen ble invitert av amerikanske myndigheter. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff
INVITERT: Kronprinsen ble invitert av amerikanske myndigheter. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff Vis mer

Tradisjon tro ble kommandoflagget heist i det kronprinsen gikk om bord sammen med en norsk admiral. Han besøkte krigsskipet sammen med sjef for marinen, flaggkommandør Trond Gimmingsrud, og Deputy Chief of Mission Sharon Hudson-Dean ved USAs ambassade i Norge.

OMVISNING: Kronprins Haakon fikk en omvisning på krigsskipet. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff
OMVISNING: Kronprins Haakon fikk en omvisning på krigsskipet. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff Vis mer

Kronprinsen fikk orienteringer av skipssjefen, kommandør Rick Burgess, og sjef for hangarskipgruppen, flaggkommandør Erik Eslich. I tillegg fikk han en omvisning rundt på skipet, og møtte deler av mannskapet.

Det amerikanske hangarskipet er 333 meter langt. Bredden er på 41 meter ved vannlinjen, mens flydekket er 78 meter bredt. Om bord er et mannskap på 4.500, og det er plass til rundt 90 fly og helikoptre.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer