Matthew Perry:

Dumpet superstjerne: - Ble for mye

Julia Roberts ble forvirret da skuespilleren, ut av det blå, slo opp med henne.

DELER ÆRLIG: Matthew Perry deler ærlig om både rus og tidlgiere forhold. Foto: Jim Ruymen/UPI/Shutterstock/NTB
DELER ÆRLIG: Matthew Perry deler ærlig om både rus og tidlgiere forhold. Foto: Jim Ruymen/UPI/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at «Friends»- stjerna Matthew Perry (53) i mange år slet med alkohol- og rusproblemer - som til slutt nesten tok livet av ham.

I sin kommende bok, «Friends, Lovers and the Big Terrible Thing», deler stjerna om fortida på godt og vondt. I tillegg til rusproblemene åpner han seg om forholdet til Julia Roberts (54) og om hvorfor han dumpet henne, skriver US Weekly.

NY LEILIGHET: Vi tok en prat med Emilie Nereng om tiden etter bruddet og den nye leiligheten. Reporter: Katrine Bjelke. Video: Nora Skavhaug. Vis mer

«Ikke verdig å elske»

I boka forteller skuespilleren at Roberts hadde fått tilbud om spille i en «Friends»-episode, og hun skulle få være en del av handlinga rundt Perrys karakter.

53-åringen ønsket først å sjarmere Roberts, og sendte henne tre dusin roser. Sammen med blomstene la han et kort som beskrev hvor mye han gledet seg til å spille mot henne i serien.

«Ikke bare sa Julia ja til å være med i serien, hun sendte meg også gaver: Bagels, mange, mange bagels», skriver Perry, og slik oppsto det søt musikk mellom skuespillerne.

Forholdet skulle imidlertid bli kortvarig. Etter bare to måneder gjorde han det slutt med Roberts.

UTE: Lasse Matberg ble singel rett før «Skal vi danse»-innspillingen begynte, men hadde til gode å kommentere bruddet offentlig før han lørdag røk ut av konkurransen. Video: Luna Lea Vis mer

«Å date Julia Roberts ble for mye for meg. Jeg var hele tida sikker på at hun ville slå opp med meg. Hvorfor skulle hun ikke ville det? Jeg var ikke nok, jeg kunne aldri være nok. Jeg var ødelagt og ikke verdig å elske».

«Så i stedet for å oppleve en uunngåelig smerte ved å miste henne, slo jeg opp med vakre, briljante Julia Roberts», forklarer Perry, som ble møtt med forvirring av Roberts.

- Vi vet at du drikker

I forbindelse med boka har Perry blitt intervjuet av Diane Sawyer. Til programlederen forteller skuespilleren om en annen kvinne som har spilt en rolle i livet hans: «Friends»-kollega Jennifer Aniston (53).

Stjerna forteller at Aniston ved flere anledninger skal ha konfrontert ham med problemene hans, skriver E! News.

- Hun var en av dem som tok mest kontakt, og det er jeg veldig takknemlig for, sier Perry.

Aniston skal angivelig være den første som gjorde det kjent for han at alle visste om hans mørke hemmelighet.

- Hun sa: «Vi vet at du drikker». Det var utrolig skummelt å få vite at alle visste om det, forteller Perry.

REHAB: Sophie Elise Isachsen ble i sommer lagt inn på rehabilitering for rus. Fredag gjester hun Lindmo for å snakke om opplevelsen. Video: Rød Løper/NRK Vis mer

Skuespilleren forteller videre at på sitt verste skal han ha tatt 55 paracet daglig, i kombinasjon med andre smertestillende, og drukket en god del vodka.

Alkoholproblemene førte til at 53-åringen i 2019 ble koblet til en ECMO- maskin, som hjalp han med å holde både hjertet og lungene i gang.

Ifølge Perry skal legene fortalt ham at han bare hadde to prosent sjanse for å overleve. Stjerna lå to uker i koma, og måtte gå med en stomipose i over ett år.

I et intervju med New York Times forteller Perry at han nå har vært rusfri i 18 måneder. Det har imidlertid ikke kommet gratis:

Han skal angivelig ha brukt nærmere ni millioner dollar på å bli rusfri.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer