Prins Daniel:

Dundrende nedtur

Den svenske prinsens selskap hadde sitt dårligste resultat noensinne i fjor.

NEDTUR: Prins Daniels selskap, Fornwij AB, gikk en halv million i underskudd i fjor. Det i sterk kontrast til tidligere års millionoverskudd. Foto: NTB scanpix
NEDTUR: Prins Daniels selskap, Fornwij AB, gikk en halv million i underskudd i fjor. Det i sterk kontrast til tidligere års millionoverskudd. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Prins Daniel (46) driver selskapet Fornwij AB, som blant annet har aksjer i trenings- og helsesektoren. Tidligere år har han kunne vise til millionoverskudd - i 2018 hadde selskapet et resultat på rundt 5,4 millioner svenske kroner, ifølge Expressen.

I 2019 er tallene langt dystrere, nærmere bestemt 465 000 kroner i minus. Ifølge avisa er det en mislykket investering på 2,9 millioner kroner som ligger til grunn for det dårlige resultatet.

Det bekrefter Jan Lindman, økonomidirektør og talsperson i selskapet.

- Det er en investering vi har gjort i et selskap som ikke har innfridd. Vi har sett problematisk på den investeringen og valgt å skrive den ned som en ren sikkerhetsgardering, sier han.

Per nå er investeringen fortsatt ved like, men Lindman sier til avisa at det ikke ser ut til at den negative trenden kommer til å snu.

Hvilken investering det dreier seg om er ikke kjent.

- Det handler egentlig om at dette handler om den private sfæren rundt kongefamilien, og da har vi den regelen at vi rapporterer alt offisielt som skal være offisielt. Ellers ønsker vi å være forsiktige av personvernhensyn, forklarer han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer