<strong>NEDTUR:</strong> Prins Daniels selskap, Fornwij AB, gikk en halv million i underskudd i fjor. Det i sterk kontrast til tidligere års millionoverskudd. Foto: NTB scanpix
NEDTUR: Prins Daniels selskap, Fornwij AB, gikk en halv million i underskudd i fjor. Det i sterk kontrast til tidligere års millionoverskudd. Foto: NTB scanpix Vis mer

Prins Daniel:

Dundrende nedtur

Den svenske prinsens selskap hadde sitt dårligste resultat noensinne i fjor.

Publisert
Sist oppdatert

Prins Daniel (46) driver selskapet Fornwij AB, som blant annet har aksjer i trenings- og helsesektoren. Tidligere år har han kunne vise til millionoverskudd - i 2018 hadde selskapet et resultat på rundt 5,4 millioner svenske kroner, ifølge Expressen.

I 2019 er tallene langt dystrere, nærmere bestemt 465 000 kroner i minus. Ifølge avisa er det en mislykket investering på 2,9 millioner kroner som ligger til grunn for det dårlige resultatet.

Det bekrefter Jan Lindman, økonomidirektør og talsperson i selskapet.

- Det er en investering vi har gjort i et selskap som ikke har innfridd. Vi har sett problematisk på den investeringen og valgt å skrive den ned som en ren sikkerhetsgardering, sier han.

Per nå er investeringen fortsatt ved like, men Lindman sier til avisa at det ikke ser ut til at den negative trenden kommer til å snu.

TABBE: Petra Marklund har i ettertid blitt kritisert for ikke å bruke riktig tiltaleform da hun under Victoriadagen henvendte seg til kronprinsessen. Video: SVT Vis mer

Hvilken investering det dreier seg om er ikke kjent.

- Det handler egentlig om at dette handler om den private sfæren rundt kongefamilien, og da har vi den regelen at vi rapporterer alt offisielt som skal være offisielt. Ellers ønsker vi å være forsiktige av personvernhensyn, forklarer han.

Avisa skriver også at kronprinsesse Victoria og hennes søsken fikk sitt beste resultat noensinne i selskapet Gluonen - med en gevinst på fire millioner svenske kroner før skatt.

Prins Daniel har selv ikke kommentert resultatsmellen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer