Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Durek Verrett:

Dureks eks truet med millionsøksmål

Etter å ha stilt opp i Se og Hør, fikk Hank Greenberg et brev fra en advokat som hevder han jobber for Durek Verrett og prinsesse Märtha Louise.

TRUER MED SØKSMÅL: En amerikansk advokat, som hevder han jobber på vegne av Durek Verrett og prinsesse Märtha Louise, har sendt et truende brev til Verretts ekskjæreste - Hank Greenberg. I brevet truer han med søksmål dersom amerikaneren kommer med flere av det advokaten mener er usanne påstander. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TRUER MED SØKSMÅL: En amerikansk advokat, som hevder han jobber på vegne av Durek Verrett og prinsesse Märtha Louise, har sendt et truende brev til Verretts ekskjæreste - Hank Greenberg. I brevet truer han med søksmål dersom amerikaneren kommer med flere av det advokaten mener er usanne påstander. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Tidligere i år valgte Hank Greenberg (48), den selvutnevnte sjamanen Durek Verretts (45) ekskjæreste, å snakke om forholdet sitt med Verrett. Det gjorde han i et intervju med Se og Hør, der han kom med flere påstander.

I intervjuet hevdet Greenberg at Verrett var voldelig, en påstand som for øvrig ble støttet opp under av en politirapport. Han hevdet også at Verrett hadde forandret seg etter en nyretransplantasjon, og at han var manipulerende.

TOK FEIL: Durek Verrett snakket direkte med sine følgere på Instagram og kom med en beklagelse til Norge. Video Instagram / Klipp: Øystein Sæthre Vis mer

I tillegg fortalte han at Verretts advokat skal ha bedt ham om å skrive under på en taushetsavtale, noe VG tidligere hadde meldt. Avtalen fikk han tilsendt av Verretts advokat, Jo-Na Williams. Greenberg nektet imidlertid å underskrive avtalen, og mente at livet hans «ikke var til salgs».

Nå trues Greenberg derimot med et millionsøksmål. Det skriver Se og Hør i denne ukas utgave. Han har mottatt et brev fra den amerikanske advokaten Richard Gora i advokatfirmaet Gora LLC, der han får beskjed om hva konsekvensen av flere «usanne» uttalelser er.

Truer med millionsøksmål

Advokaten hevder at han er hyret som prosedyreadvokat for prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett. Brevet, som Se og Hør har fått tilgang til, er signert. Her står også både prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett som mottakere på kopi.

Brevet omhandler i hovedsak flere ting som ble sagt i intervjuet med Se og Hør i mars. Gora mener blant annet at Verrett, som han hevder å representere, kategorisk har nektet for at påstandene Greenberg kommer med er sanne.

KOMMER FRAM: Se og Hør skriver at Greenberg har mottatt et brev fra en som hevder å representere Verrett og prinsessa. Faksimile: Se og Hør
KOMMER FRAM: Se og Hør skriver at Greenberg har mottatt et brev fra en som hevder å representere Verrett og prinsessa. Faksimile: Se og Hør Vis mer

«Siden 'Shaman Durek' inngikk sitt forhold til prinsesse Märtha Louise, har han opplevd en serie alvorlige og falske beskyldninger mot seg selv. Hvis du nekter å overholde dette, vil vi bli tvunget til å reise søksmål mot deg», heter det i brevet.

Advokaten skriver at Hank «øyeblikkelig og for alltid forbys å komme med falske, provoserende, ærekrenkende og nedsettende uttalelser om ham eller på annen utålelig måte blande seg inn i hans liv og virke».

Det kommer tydelig fram i brevet at han vil bli saksøkt for millioner av dollar dersom han bryter med veiledningene.

Hank Greenberg har ikke hatt ønske om å kommentere brevet han har mottatt. Prinsesse Märtha Louise har fått mulighet til å uttale seg via sin manager, Carina Scheele Carlsen, men har ikke besvart Se og Hørs henvendelser. Det har heller ikke Durek Verrett.

Hardt oppgjør

Durek Verrett og Hank Greenberg møttes i en støttegruppe for homofile menn i 2007, og ble raskt samboere og startet etter hvert business sammen.

I intervjuet fra mars tok Verretts ekskjæreste et knallhardt oppgjør med den selverklærte sjamanen, og fortalte blant annet om det bitre og dramatiske samlivsbruddet i 2015 - da politiet ble tilkalt og Verrett arrestert.

På tidspunktet for bruddet var forholdet preget av konflikt og mye krangling. Etter bruddet fortsatte de å jobbe sammen, fram til Verrett en dag trakk seg fra samarbeidet.

Durek Verrett vekket som nevnt også stor oppsikt da VG i fjor kunne avsløre at han hadde forsøkt å overtale ekskjæresten til å skrive under på en taushetsavtale få dager etter at forholdet hans til prinsesse Märtha Louise ble kjent.

Avtalen fikk han tilsendt av Verretts advokat, Jo-Na Williams. Greenberg nektet imidlertid å underskrive avtalen.

- Å skrive under på en taushetsavtale som gjaldt hvert sekund av de åtte åra vi var sammen, slik at jeg aldri skulle kunne snakke om den delen av livet mitt - det var uaktuelt. Livet mitt er ikke til salgs, sa 48-åringen i intervjuet med Se og Hør.

«SJAMAN»: Durek Verrett (44) er selverklært «sjaman». Slik er metodene hans. Video: Shamandurek Vis mer

Dette er riktignok ikke første gang Verrett har fått kritikk. I fjor kunne Dagbladet avsløre hvordan Verrett og ekskjæresten i 2011 ble saksøkt for trakassering og trusler om drap og svart magi.

Til tross at Greenberg er knallhard i sin kritikk av sin tidligere kjæreste, sa han også i intervjuet at forholdet mellom ham og Verrett i perioder var svært fint, og at de hadde det bra sammen. I dag bor Greenberg i Phoenix i USA, jobber som massasjeterapeut og planlegger bryllup med sin nye kjæreste.

SAKSØKER: Den selverklærte sjamanen Durek Verrett kommer med advarsler til norsk presse. Video: @shamandurek / Instagram. Reporter: Ingebjørg Iversen / Dagbladet TV Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!