Dusty Hill:

Dusty Hill er død

ZZ Top-stjerna ble 72 år gammel.

DØD: Dusty Hill (til venstre) har gått bort, 72 år gammel. Her er han med bandkamerat Billy Gibbons under konsert i 2019. Foto: Paul Hennessy / Nurphoto/ Shutterstock /NTB
DØD: Dusty Hill (til venstre) har gått bort, 72 år gammel. Her er han med bandkamerat Billy Gibbons under konsert i 2019. Foto: Paul Hennessy / Nurphoto/ Shutterstock /NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ZZ Top-bassist Dusty Hill er død, 72 år gammel. Det melder TMZ.

Bandkameratene Billy Gibbons og Frank Beard bekrefter også dødsfallet på Facebook.

«Vi er dypt lei oss for å høre nyheten om at vår compadre, Dusty Hill, har gått bort mens han sov hjemme i Houston, Texas. Vi, sammen med horder av ZZ Top-tilhengere verden rundt, vil savne din urokkelige tilstedeværelse, din gode natur og vedvarende forpliktelse til å være en monumental bunn for «Top», skriver de.

Dødsårsaken er ikke kjent.

GIKK BORT: Bassisten ble 72 år gammel. Foto: Shutterstock / NTB
GIKK BORT: Bassisten ble 72 år gammel. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer

Ifølge TMZ fikk Hill en hofteskade for ei tid tilbake som tvang bandet til å avlyse en rekke konserter i USA. 72-åringen var med på å grunnlegge ZZ Top i 1969, og har vært bassist i bandet i over 50 år.

Det amerikanske bandet spiller bluesinspirert rock og hadde sin storhetstid på slutten av 1970-tallet. Dusty Hill og vokalisten og gitaristen Billy Gibbons var begge kjente for sitt karakteristiske, lange skjegg.

Bandet har spilt i Norge flere ganger, blant annet på Notodden Bluesfestivalen i 2012, og i Bergen i 2014.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer