<strong>STJERNELAG:</strong> Diahann Carroll (t.v) er død. Her er hun fotografert i 1986 sammen med andre tv-stjerner som John Forsythe, Linda Evans og Joan Collins. Alle hadde en rolle i den uhyre populære såpeserien «Dynastiet». Foto: NTB scanpix
STJERNELAG: Diahann Carroll (t.v) er død. Her er hun fotografert i 1986 sammen med andre tv-stjerner som John Forsythe, Linda Evans og Joan Collins. Alle hadde en rolle i den uhyre populære såpeserien «Dynastiet». Foto: NTB scanpix Vis mer

Diahann Carroll:

«Dynastiet»-stjerne er død

Ble 84 år gammel.

Publisert
Sist oppdatert

Fredag kom den triste beskjeden om at den amerikanske tv-stjerna Diahann Carroll, blant annet kjent fra «Dynastiet», hadde gått bort, 84 år gammel.

The Hollywood Reporter skriver at den berømte skuespilleren døde i sitt eget hjem i Los Angeles, etter å ha hatt kreft i lang tid. Det bekrefter skuespillerens datter, Susan Kay, overfor flere medier.

Carroll kom fra The Bronx i New York, og vil bli husket for sin enorme karriere - som varte i nærmere seks tiår. Hun var en av de første afroamerikanske skuespillerne til å få roller i filmer, og var så tidlig som på midten av 1950-tallet å se på det store lerretet.

<strong>STJERNE:</strong> Diahann Carroll vil bli husket for sine utallige roller, og for sitt historiske inntog i bransjen. Her er hun fotografert i 1987. Foto: NTB scanpix
STJERNE: Diahann Carroll vil bli husket for sine utallige roller, og for sitt historiske inntog i bransjen. Her er hun fotografert i 1987. Foto: NTB scanpix Vis mer

«Julia» fra 1968 var den første serien på amerikansk tv som viste fram afroamerikanere på en ikke-stereotypisk måte. Det er det mange som husker henne for, og arbeidet hennes ble også belønnet med en rekke priser opp gjennom åra.

Hun har blant annet vunnet en Tony-pris for musikalen «No Strings», Golden Globe for «Julia» og var nominert til Oscar for rollen hun gjorde i filmen «Claudine» fra 1974.

På 1980-tallet var hun å se som Dominique Deveraux i «Dynastiet», en såpeserie som ble populær verden over - også her i Norge. Hun ble skrevet ut av serien i sjuende sesong, men dukket opp igjen i 1991 da miniserien «Dynasty: The Reunion» gikk.

Tv-stjerna var gift fire ganger, men fikk bare ett barn. I livets høst var hun singel, etter at hennes fjerde ekteskap gikk i oppløsning i 1996.

<strong>AKTIVIST:</strong> Carroll har de siste 20 åra markert seg som foredragsholder og aktivist. Her er hun fotografert i 2017, på en galla til inntekt for kreftforskning. Foto: NTB scanpix
AKTIVIST: Carroll har de siste 20 åra markert seg som foredragsholder og aktivist. Her er hun fotografert i 2017, på en galla til inntekt for kreftforskning. Foto: NTB scanpix Vis mer

Året etter ble hun diagnostisert med brystkreft for første gang, en sykdom hun slet med fram til sin død 22 år seinere.

Siden 1990-tallet har hun jobbet aktivt med å spre kunnskap om sykdommen, som aktivist og foredragsholder. Alle hennes private kamper fortalte hun åpent om i 2008, da selvbiografien «The Legs Are the Last to Go: Aging, Acting, Marrying & Other Things I Learned the Hard Way» utkom.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer