Diahann Carroll:

«Dynastiet»-stjerne er død

Ble 84 år gammel.

STJERNELAG: Diahann Carroll (t.v) er død. Her er hun fotografert i 1986 sammen med andre tv-stjerner som John Forsythe, Linda Evans og Joan Collins. Alle hadde en rolle i den uhyre populære såpeserien «Dynastiet». Foto: NTB scanpix
STJERNELAG: Diahann Carroll (t.v) er død. Her er hun fotografert i 1986 sammen med andre tv-stjerner som John Forsythe, Linda Evans og Joan Collins. Alle hadde en rolle i den uhyre populære såpeserien «Dynastiet». Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag kom den triste beskjeden om at den amerikanske tv-stjerna Diahann Carroll, blant annet kjent fra «Dynastiet», hadde gått bort, 84 år gammel.

The Hollywood Reporter skriver at den berømte skuespilleren døde i sitt eget hjem i Los Angeles, etter å ha hatt kreft i lang tid. Det bekrefter skuespillerens datter, Susan Kay, overfor flere medier.

Carroll kom fra The Bronx i New York, og vil bli husket for sin enorme karriere - som varte i nærmere seks tiår. Hun var en av de første afroamerikanske skuespillerne til å få roller i filmer, og var så tidlig som på midten av 1950-tallet å se på det store lerretet.

«Julia» fra 1968 var den første serien på amerikansk tv som viste fram afroamerikanere på en ikke-stereotypisk måte. Det er det mange som husker henne for, og arbeidet hennes ble også belønnet med en rekke priser opp gjennom åra.

Hun har blant annet vunnet en Tony-pris for musikalen «No Strings», Golden Globe for «Julia» og var nominert til Oscar for rollen hun gjorde i filmen «Claudine» fra 1974.

På 1980-tallet var hun å se som Dominique Deveraux i «Dynastiet», en såpeserie som ble populær verden over - også her i Norge. Hun ble skrevet ut av serien i sjuende sesong, men dukket opp igjen i 1991 da miniserien «Dynasty: The Reunion» gikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer