Dronning Elizabeth:

- Dypt opprørt

Den britiske monarkens barn har tatt avgjørelser som har gjort dronningen fortvilet.

OPPRØRT: Tre av dronning Elizabeths fire barn er skilt. Det har kanskje ikke overraskende påvirket dronningen. Foto: Paul Marriott / Shutterstock /NTB
OPPRØRT: Tre av dronning Elizabeths fire barn er skilt. Det har kanskje ikke overraskende påvirket dronningen. Foto: Paul Marriott / Shutterstock /NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er det én ting som hører til sjeldenhetene, er det kongelige skilsmisser. Det er ytterst sjelden at monarker og deres barn går hver til sitt etter å ha inngått et ekteskap, men gjennom historien har det likevel skjedd.

Det gjelder blant andre tre av dronning Elizabeths (95) totalt fire barn.

Prinsesse Anne (71) og ektemannen Mark Phillips (73) gikk hver til sitt i 1992. Noen år seinere, i 1996, skilte prins Charles (73) seg som kjent fra prinsesse Diana. Samme år gikk også prins Andrew (62) og Sarah Ferguson (62) hver til sitt.

Det betyr at det bare er prins Edward (58) som har holdt seg til samme ektefelle, grevinne Sophie (57). Paret giftet seg i 1999. Han er den eneste av dronningens fire barn som ikke er skilt, og nettopp den detaljen skal ha gjort dronningen opprørt.

Fortvilet

I en ny biografi om dronningen, «Queen of Our Times: The Life of Queen Elizabeth II», kommer det nemlig fram at dronningen skal ha vært «dypt opprørt» da tre av hennes barns ekteskap gikk i oppløsning, ifølge People.

«Stoisk utad, som alltid, opplevde dronningen at skilsmissesamtalene var dypt opprørende. Et tidligere medlem av hoffet husker at det til tider var tydelige glimt av hennes fortvilelse», heter det i boka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer