Europas kongehus:

Dyrest i Skandinavia

Det koster å være kongelig i Europa.

DYRERE ENN NABOLANDENE: Det er det norske kongehuset som tjener mest i Norden. Foto: Erik Edland/TV 2/NTB
DYRERE ENN NABOLANDENE: Det er det norske kongehuset som tjener mest i Norden. Foto: Erik Edland/TV 2/NTB Vis mer
Publisert

At Europas kongelige har til salt i grøten er godt kjent. Gallamiddager, verdensreiser og elegante antrekk har sin pris, og støtten fra statskassa varierer i Europa.

Det kommer kanskje ikke overraskende på mange at det er det britiske kongehuset som er det rikeste, ifølge en oversikt fra Daily Mail.

Blant de skandinaviske landene er det vårt eget kongehus som tjener mest.

Verdt mange milliarder

Det er ikke kjent hvor mye hver enkelt medlem av kongefamilien tjener, men ifølge nettstedet mottar kong Charles (74) over en milliard kroner hvert år.

Noe av dette kommer fra overskudd fra inntekter av de kongelige eiendommene, og nesten 700 millioner kroner kommer fra britiske skattebetalere.

Kong Charles og prins William (40) mottar rundt 500 millioner kroner, skattefritt, fra eiendommene Duchy of Lancaster and Duchy of Cornwall.

Ifølge The Guardian er kong Charles verdt om lag 24 milliarder kroner. Dette inkluderer eiendommer, juveler, kunst og investeringer.

Millioner fra statsbudsjettet

Spanias kong Felipe (55) og dronning Letizia (50) lider heller ingen nød. Fra statsbudsjettet mottar det spanske kongehuset nesten 100 millioner kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer