Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

- Dyrt er best!

Christine Koht er overbevist om at dyrt er best og bruker gjerne dobbel dose.

CHRISTINE KOHT: - Jeg tenker at jo mer, jo bedre, sier programlederen. Her får du hennes beste skjønnhetstips. Foto: Kaland, Ole NRK
CHRISTINE KOHT: - Jeg tenker at jo mer, jo bedre, sier programlederen. Her får du hennes beste skjønnhetstips. Foto: Kaland, Ole NRK Vis mer

Christine Koht (44), som vi kjenner som ellevill programleder på NRK P3 og TV, slumser ikke med utseendet. Hun vet å ta vare på skjønnheten etter alle kunstens regler: Christine kjører dobbel dose av alle produkter.

Hun sverger til det dyreste på markedet, for kun det beste er godt nok for huden hennes. Christine er overbevist om at skjønnheten kommer innenfra, og anbefaler yoghurt, blåbær og knuste frø til frokost.

Karborik øldrikking kompenserer hun med proteiner i form av hardkokte egg - ett egg per øl.

Her er Christines beste 7 skjønnhetstips: 1. EKSPERTHJELP

Jeg liker eksperter. Derfor bruker jeg en serie hudprodukter som er laget av en lege på Karolinska Sjukehuset. Stoler mer på dem enn kosmetikkkonserner. Serien heter Duvé Medica og består av sju produkter som skal legges oppå hverandre hver dag.

Den ser litt ut som spenol, veldig kjedelig og det gjør at jeg stoler enda mer på den. Når det er masse stasj på krukken, tenker jeg at det er juks. Altså, først Toner lotion hudvann. Så Vitamin C serum. Så vitamin A serum. Så Tone Regulator, som motvirker pigmentflekker. Så Exfoliator, en fruktsyre som prikker og svir litt. Da tenker jeg at den er ekstra effektiv. Så Vitamin E- krem. Til slutt solkrem med blokk.

Det høres mye ut, men takket være dette får jeg aldri tv-kviser og da er det verd det.

Vil du vite mer om skjønnhetsprodukter til deg over 40? Les mer her.

2. DOBBEL DOSE

Jeg er ikke minimalist. Jeg tenker at jo mer jo bedre. Når jeg kjøper en ny sjampo sier frisøren alltid "den er så drøy, du trenger ikke mer enn to små pump" - da tar jeg ihvertfall sju.

Og når han sier "ta en hårkur en gang i uka," da gjør jeg det hver dag.

3. FRØ OG DUGGVANN

Mammas venninne som er utdannet phytoterapeut (noe med urter) sier at dette er de sunneste frøene: solsikke, sesam, gresskar og linfrø.

Denne venninnen har også et helt fantastisk tips, som bare hun selv klarer å følge. Tidlig om morgenen går hun ut og henter duggdråpene som ligger i marikåpebladene og bruker dem som hudvann. Helt gratis og visstnok vidunderlig. Hun har kjempefin hud.

4. DYREST ER BEST

Men jeg er mye mer opptatt av hud enn hår. Det aller, aller viktigste er å rense huden nok, særlig om morgenen.

All dritten kommer ut om natten, så det er om morgenen det gjelder. Og det er helt avgjørende med et godt rensemiddel, jeg bruker MD.

Selv om det er dyrt, for jeg tror ofte at det dyreste er best. Men det holder ikke å rense litt, huden må masseres huden i små sirkler i minst ett minutt. Nødvendig!

Sliter du med pigmentflekker? Les våre beste tips her.

5. HVER DAG ER EN FEST

Ellers går jeg helst med festklær til hverdags, og bytter ofte antrekk i løpet av kvelden. Jeg har 290 kjoler, og må jo bruke dem. Hvorfor skal de fineste klærne brukes så sjelden?

Her er Pernille og jeg uenige. Hun syns det er herlig å se kjæresten sin usminket. Men jeg elsker å pynte meg og går gjerne i høye strass-støvletter hjemme, som tøfler. Pernille syns tøfler kan være tøfler.

Nå skal fargene krasje! Les våre beste tips her.

6. INNVORTES SKJØNNHET

Skjønnhet kommer innenfra. Altså mat. Frokost: litt blåbær biola, to skjeer yoghurt, litt havregryn - og det viktigste: 3 spiseskjeer med kvernete frø.

Skjønnhetstips: Kjøp en liten kaffekvern! Hvis ikke frøene er kvernet kan de bli liggende igjen i tarmen!

7. PROTEINER OG ØL

Mitt siste tips er å alltid ha et par hardkokte egg ( proteiner ) i veska. hvis du for eksempel er ute og drikker øl, som bare er karbohydrater, så spiser du et egg ved siden av og da er det greit.

Ett egg per øl. Det blir en vane.

DØLLE TIRSDAGER Her er et skjønnhetstips til arbeidslivet: tirsdager er den dølleste dagen i uka. Hver tirsdag bør alle på jobben ha som fast avtale å stripynte seg. Vi gjorde det da jeg jobbet i P3, var veldig vellykket.

Les også:

Kvinner vi beundrer

Høstens stil-guide

Trikset som gir strammere hud

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

1.Hudpleieprodukter fra Duvé Medica, fra kr 350 til 753. 2. Wild Rose og Rose Wrap fra Schwarzkopf, kr 249. Hårolje fra Moroccanoil, kr 299. Hårkur fra Moroccanoil, kr 299. 3. Ansiktsrens fra MD formulations, kr 439.  Foto: Produsentene, NRK
1.Hudpleieprodukter fra Duvé Medica, fra kr 350 til 753. 2. Wild Rose og Rose Wrap fra Schwarzkopf, kr 249. Hårolje fra Moroccanoil, kr 299. Hårkur fra Moroccanoil, kr 299. 3. Ansiktsrens fra MD formulations, kr 439. Foto: Produsentene, NRK Vis mer