Eckbo og Ødegård satte nisserekord

Aldri før har så mange sett realityjulekalenderen.

(Dagbladet): Ti år etter at «Nissene på låven» gikk som en farsott, slår oppfølgeren «Nissene over skog og hei» alle rekorder fra 2001.

Gårsdagens premiere på realityjulekalenderen samlet 540 000 seere foran skjermen, noe som ga TVNorge en markedsandel på 55 prosent i målgruppen 12-44 år. Det er årsbeste for kanalen, skriver de i en pressemelding.

- Takk, Eckbo og Ødegård - Vi skylder først og fremst Espen Eckbo og Kristian Ødegård en stor takk. Etter mange år med masing, både fra oss og seerne, klarte de å samle Norges humorelite og laget en fullkommen oppfølger under det som må sies å være tidenes forventningspress, sier programdirektør i TVNorge, Eivind Landsverk.

I oppfølgeren har de tatt med det beste fra «Nissene på låven»-suksessen i 2001, og tilført det noe nytt.

Både gamle og nye realitynisser gjør seg klar til å kjempe om seieren i «Nissene over skog og hei».

Slo 2001-rekorden - Men det er ikke ment som noe ballespark til realitysjangeren, vi bruker det heller som en mulighet til å vise en palett av forskjellige karakterer som får bryne seg på hverandre, sa nisse-gründer Espen Eckbo til Dagbladet i går.

En rekke norske skuespillerprofiler blir å se på skjermen i dagene fram mot jul.

I tillegg til Eckbo og Ødegård spiller blant andre Atle Antonsen, Siw Anita Andersen, Trond Fausa Aurvåg og Line Verndal i serien.

I 2001 hadde premieren på Nissene på låven 281 000 seere. Seertallene økte utover i desember, og endte med et snitt på 302 000. Den gang var episoderekorden på 440 000, ifølge TVNorge.

STJERNELAG: Flere av Norges mest kjente skuespillere er samlet i realityjulekalenderen «Nissene over skog og hei». Foto: TVNorge
STJERNELAG: Flere av Norges mest kjente skuespillere er samlet i realityjulekalenderen «Nissene over skog og hei». Foto: TVNorge Vis mer