Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Eckbo vil ta farvel med sitt idol

Likskue på Neverland.

OSLO 20081101: Artist Espen Eckbo fotografert under premierefesten for James Bond filmen "Quantum of Solace" på Colosseum kino.
Foto: Knut Falch / SCANPIX
OSLO 20081101: Artist Espen Eckbo fotografert under premierefesten for James Bond filmen "Quantum of Solace" på Colosseum kino. Foto: Knut Falch / SCANPIX Vis mer

||| (Dagbladet.no): Norges mest kjente Michael Jackson-fan, komiker Espen Eckbo, ønsker å dra til Neverland når idolet hans fraktes til dit for offentlig likskue.

- Dette høres veldig fristende ut, eller fristende er vel kanskje ikke rett ord. Jeg tror det vil bli en historisk begivenhet som det hadde vært gull å få med seg, sier Espen Eckbo til Dagbladet.

Offentlig likskue
Den amerikanske nyhetskanalen CNN meldte i går kveld at Michael Jacksons døde kropp torsdag skal fraktes til ranchen Neverland for offentlig likskue fredag. Familien vil ha en privat minnestund samme sted søndag.

Norges mest kjente Michael Jackson fan er i ekstase når Dagbladet ringer ham for å fortelle om likskuet:

- Ja, dette er stort. Nå kommer jeg til å sjekke flybillettpriser til L.A. i hele kveld, sier komikeren, som tror det kommer til å bli et stort kaos på Neverland.

- Men det er ikke sikkert at det er flere enn de mest hardbarkede fans som får tilgang til Michael, sier Espen Eckbo

Kolonne
Ifølge sladdernettstedet TMZ.com, som var først ute med nyheten om Michael Jacksons dødsfall, vil en kolonne av 30 biler kjøre fra Los Angeles til Neverland i morgen formiddag. En av bilene skal frakte Jackos døde kropp.

Dette kan sette en stopper for de mest ekstreme konspirasjonsteoretikerne som ennå hevder at Jackson fremdeles er i live og at det hele er et komplott for å lure kreditorene, som Jackson skyldte 3,5 milliarder kroner. Dette ryktet har vært styrket av et videoklipp etter Jacksons død, der han angivelig reiser seg opp i helikopteret.

Om Neverland blir popstjernens aller siste hvilested er fremdeles uklart. Da pappa Joe Jackson møtte pressen mandag, avviste han dette:

- Det vil ikke skje, sa Joe Jackson (79).

SAVNET AV ECKBO: Michael Jackson. Foto: SCANPIX/AP
SAVNET AV ECKBO: Michael Jackson. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Ble solgt
Like fullt er det et sterkt ønske fra fansen om at det nettopp blir der han skal i jorda. Dagbladet.no stilte i går leserne spørsmål om Michael Jackson bør gravlegges på Neverland. 42 prosent svarte ja, 2 prosent nei — og 55 prosent svarte «kunne ikke brydd meg mindre».

Dagbladets Tom Stalsberg er en av få nordmenn som har vært ved Neverland-ranchen — uten å slippe inn.

- Vi så svært lite, men skimtet konturene av et eventyr med karuseller, jernbane, bassenger og en dyrepark, beskriver Tom Stalsberg.

Ranchen, som ligger nord i Santa Barbara ble kjøpt av Jacko i 1987, og han bodde der helt til anklagene om pedofili ble frafalt i 2005. Gjeldstynget solgte han i fjor de fleste av rettighetene til Neverland, for om lag 35 millioner kroner.

Neverland er oppkalt etter eventyrverdenen i forfatter J.M. Barries «Peter Pan» — Michael Jacksons favoritthistorie.

Drar ikke
Inntil sin død bodde popstjernen i Gary, Indiana, og ifølge en talsmann for ordføreren arbeides det nå for å få ham gravlagt der.

Den norske musikkprodusenten Stargate hadde tidligere i år lunsj med Michael Jackson med tanke på et platesamarbeid. Til Dagbladet opplyser Mikkel S. Eriksen at duoen ikke drar i begravelsen, uansett hvor den blir.

- Det har vi dessverre ikke mulighet til. Vi drar ikke, men det hadde sikkert ikke vært noe problem å delta, sier Eriksen.

MYE FOLK PÅ RANCHEN: Folk strømmer til Neverland for å minnes Michael Jackson. Foto: SCANPIX/AFP
MYE FOLK PÅ RANCHEN: Folk strømmer til Neverland for å minnes Michael Jackson. Foto: SCANPIX/AFP Vis mer