Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Ed Sheeran:

Ed Sheeran logger av etter mobbing: - Ødelegger dagen

Superstjerna velger nå å forlate Twitter etter slemme og frekke kommentarer.

LOGGER AV: Ed Sheeran har sett seg lei av hat og mobbing på Twitter. Nå forsvinner han fra nettstedet og sine 19,2 millioner følgere. Foto: NTB scanpix
LOGGER AV: Ed Sheeran har sett seg lei av hat og mobbing på Twitter. Nå forsvinner han fra nettstedet og sine 19,2 millioner følgere. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Shape of You»-sanger Ed Sheeran er en av årets mest strømmede artister. Den nevnte låta er på Spotify alene spilt av over en milliard ganger, og andre hits som «Thinking Out Loud» er hakk i hæl.

Han har også spilt flere utsolgte konserter de siste åra, og har blitt belønnet med flere store priser. Baksiden av medaljen er det imidlertid få som prater om. Den rødhårede artisten ble ofte mobbet i barndommen, noe han mener har styrket ham opp gjennom åra.

Mobbing i dag har imidlertid tatt en annen form enn da briten var liten. På nettet er det mange som slenger ut stygge kommentarer, og kanskje spesielt på Twitter - der man enkelt kan rette meldinger direkte mot andre brukere.

Nå har Sheeran fått nok. Han har bestemt seg for å logge av.

- Orker ikke

Det er i et intervju med den britiske avisa The Sun at musikeren uttaler seg om Twitter-nekten. Selv om kontoen hans fortsatt er aktiv, vil han ikke oppdatere den selv. Instagram-kontoen hans er koblet til Twitter, og det kommer derfor en melding på mikrobloggnettstedet hver gang han legger ut et bilde.

Det er det eneste som vil komme fra Sheerans konto, for nå er han lei.

- Jeg har logget helt av Twitter nå. Jeg orker ikke lese det. Jeg går innom og det er ingenting annet enn folk som sier slemme ting. Twitter er en plattform for akkurat det, forklarer han og fortsetter:

- Én kommentar ødelegger dagen. Det er grunnen til at jeg måtte vekk. Du blir gal i hodet av å tenke over hvorfor folk misliker deg såpass mye, sier stjerna.

FEMTI MELDINGER: I det populære programmet «Carpool karaoke» forklarer artist Ed Sheeran hvorfor han ikke eier en mobiltelefon. - Hver morgen ville jeg ha minst femti meldinger på den, men ingen av dem ville si: «Hei, hvordan går det?». Video: CNN. Vis mer

Han nevner blant annet én episode, der Lady Gaga-fans begynte å angripe ham på nettet. Bakgrunnen for dette var at fansen feiltolket noe han sa i et intervju, som resulterte i en stor storm av negative meldinger rettet hans vei.

Han har over 19 millioner følgere på nettstedet, og har siden han registrerte seg i oktober 2009 delt over 32 000 meldinger med fansen. Sheeran, som tirsdag feiret USAs nasjonaldag, har imidlertid ikke tenkt å forsvinne helt fra samfunnet.

Sangeren sier i intervjuet at han nå heller vil få nyheter og informasjon fra dem rundt ham.

- Jeg har mennesker, som pappa, som skal ha samtaler med meg. Jeg trenger ikke noen som kaller meg for et eller annet, sier han.

Sheeran er ikke alene i å logge av for godt. Den tidligere One Direction-stjerna Zayn Malik har gjort det samme. Programleder og journalist Stephen Fry har også valgt å forlate nettstedet.

Fant opp skade

Selv om han holder seg unna sosiale medier, klarer artisten å skape overskrifter med både det ene og det andre. Den britiske artisten ble ifølge flere nettsteder i november skadet da prinsesse Beatrice som en spøk skulle slå «You're Beautiful»-sangeren James Blunt (43) til ridder på en fest. Ifølge ryktene traff hun i stedet Sheeran, som resulterte i et sår.

Denne komiske festhistorien virket kanskje for god til å være sann, og det viste seg at den var nettopp dét.

LATTERMILDT: Da norgesaktuelle Ed Sheeran gjestet The Graham Norton Show, som vises i Norge på fredag, kunne han ikke gjenkjenne sin gamle bestevenn. Da brøt latterkrampen ut. Video: BBC Vis mer

I et intervju med ShortList avslørte nemlig James Blunt hva som egentlig hendte med artistkollega Ed Sheerans ansikt på den nevnte festen. Og prinsesse Beatrice var altså ikke den skyldige.

- Ed var full og tullet rundt, og han kuttet seg selv. Vi fant opp en fantasihistorie, og folk gikk på den. Det var veldig flaut, sa Blunt.

På spørsmål fra journalisten om hvor mye av sverdhistorien som er oppspinn, kom 43-åringen med følgende svar:

- Alt sammen. Med unntak av det faktiske arret. Det er merkelig at folk trodde på det. Jeg skylder på ham. Han må være desperat - han prøver å selge plater, sa popartisten humoristisk.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!