Dronningens begravelse:

- Ei fantastisk dame

Flere tusen mennesker har de siste dagene stått mange timer i kø for å bivåne dronning Elizabeths kiste.

Dronning Elizabeth begraves mandag 19. september. Sermonien starter 12.00. Følg den her hos oss i Da... Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LONDON/OSLO (Dagbladet): I dag skal dronning Elizabeth begraves. Britenes monark gikk bort torsdag 8. september, 96 år gammel. I dagene som fulgte dødsfallet har dronningens kiste ligget i Westminster Hall, og det har vært mulig for offentligheten å besøke kisten 24 timer i døgnet.

Nå er imidlertid køen stengt. Årsaken er ifølge Sky News å forhindre forsinkelser knyttet til selve begravelsesseremonien i Westminster Abbey.

Den siste personen som fikk se kisten var Chrissy Heerey. Det skal ha vært den andre gangen hun besøkte kista og hun planlegger nå å se på begravelsen.

Heerey beskriver det som en ære å ha vært den siste som så kista.

- Hun var ei fantastisk dame som aldri blir erstattet, sier hun til Sky News.

TOMME KØER: Det er folketomt på vei til Westminster Hall i dag, en sterk kontrakt til de foregående dagene. Foto: REUTERS/AP
TOMME KØER: Det er folketomt på vei til Westminster Hall i dag, en sterk kontrakt til de foregående dagene. Foto: REUTERS/AP Vis mer

Selve begravelsen

Etter planen skal dronningen nå flyttes fra Westminster Hall til kroningskirka Westminster Abbey. Der skal det avholdes en begravelsesseremoni hvor det er ventet å delta over 2000 mennesker.

KAOS: Dagbladets reportere er på plass i London hvor det er enorme køer for å ta farvel med den nylig avdøde Dronning Elizabeth II. Video: Dagbladet TV / Reporter: Marte Nyløkken Helseth & Caroline Vagle Vis mer

Videre skal dronningens kiste bæres i militær prosesjon til Wellington Arch. Der vil kista plasseres i en likbil som kjører til Windsor Castle.

I Windsor er det planlagt nok en prosesjon langs the Long Walk før dronningens familie skal ha en privat seremoni for å ta farvel.

Dronningens siste hvilested blir i George VIs minnekapell, en del av St. Georges kapell i Windsor. Prins Philips lik skal etter planen flyttes dit også.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer