Prins Harry:

- Ei tikkende bombe

Prinsens selvbiografi, som ifølge eksperter potensielt kan ødelegge familiebåndene permanent, utsettes.

ONDT BLOD: Det er angivelig ikke fullt så god stemning mellom hertugparet og det britiske kongehuset. Foto: Danny Lawson/AP/NTB
ONDT BLOD: Det er angivelig ikke fullt så god stemning mellom hertugparet og det britiske kongehuset. Foto: Danny Lawson/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kong Charles (73) yngste sønn prins Harry (38) er ikke fremmed for å få den britiske kongefamilien til å skjelve i buksene. I fjor ble det trolig rabalder på slottet da han og hertuginne Meghan (40) ga sitt velkjente ærlige Oprah-intervju.

I fjor ble det imidlertid kjent at prinsen ville utgi en memoar, der han er ventet å komme med nye avsløringer. Forfatter Tom Bower, som står bak hertuginne Meghans memoar, mener prinsens bok «ei tikkende bombe», forteller han til den britiske konservative TV-kanalen GB News.

Boka skulle, ifølge britiske medier, opprinnelig slippes i november i år. Torsdag morgen ble det imidlertid kjent at selvbiografien utsettes som følge av dronning Elizabeths død. Den nye utgivelsen blir derfor trolig ikke før etter nyttår. Det skriver The Telegraph, som siterer kilder tett på paret.

PRINS HARRY: Prins Harry prater med Oprah i en ny serie med Apple. Vis mer

- Vil ta igjen

Ifølge forfatteren er bokas utgivelse planlagt i november, med krav om stort hemmelighold. Ansatte vil bli sjekket på vei hjem fra jobb for å unngå at noen sniker med seg en kopi ut i offentligheten, forteller Bower.

Memoaren skrives av skyggeforfatteren JR Moehringer. En skyggeforfatter er en skribent som anonymt skriver tekster som andre framfører eller utgir under sitt eget navn. Boka utgis av forlaget Penguin Random House.

- Boka er ei tikkende bombe, som Charles og William vil slå av. Harry tenkte nok ikke at han skulle være i Storbritannia da dronningen døde, og omstendighetene er annerledes enn hvordan de alle så for seg.

DUKKER OPP: I traileren til prins Harrys nye dokumentarserie om mental helse, «That me you can´t see», dukker Meghan og Archie opp. Video: Apple+ Vis mer

Under et intervju på nyhetskanalen, hevdet Bower at prins Harry insisterte på at den originale publiseringsdatoen fremdeles skulle stå.

Forlaget på sin side, var ikke sikre på om det ville være mulig. Dersom datoen blir forskjøvet mener prinsen det er kontraktsbrudd, hevder Bower til nyhetskanalen, ifølge Daily Mail.

Bower tror også prins Harry og hertuginne Meghans økonomi avhenger av boka, samt deres produksjonsfirma - som har signert en flerårig avtale med Netflix.

- I tillegg så tror jeg de er overbevist om at de har rett, og de vil ta igjen.

Kan ødelegge

forlagets nettside står det at prinsen «for første gang deler hendelser, eventyr, tap og livsleksjoner som har formet ham».

Ifølge den kongelige forfatteren Phil Dampier er ikke memoaren balsam for det allerede anspente familieforholdet. Han tror boka potensielt kan ødelegge familiebåndene permanent.

BEKYMRET FOR HUDFARGE: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

- Hvis Harry gjør ting verre, er det ingen vei tilbake. Grensen kan bli nådd, og Charles og William vil få vanskeligheter med å tilgi ham.

- Sprengstoff!

Ifølge forlaget nettside vil prinsen «for første gang dele hendelser, eventyr, tap og livsleksjoner som har formet ham».

Også Se og Hør kongehusekspert Caroline Vagle har tidligere uttalt at det er knyttet stor spenning til prinsens memoar.

- Det finner jeg ikke rart. Han har vist tydelig at han ikke er redd for å fortelle åpent og ærlig sin versjon av historien om det å være en del av den britiske kongefamilien.

- Jeg tror absolutt dette kan være sprengstoff!

STOLTE: Hertuginne Meghan og Prins Harry er takknemlige for at covid-19 har gjort at de reiser mindre - de har fått med seg flere av sønnen Archies milepæler. Video: Malala Fund Vis mer

Vagle tror ikke prinsen vil holde tilbake.

- Vi vet allerede at han har et vanskelig forhold til både far og bror, og jeg tror ikke han vil legge noe imellom. Tvert imot.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer