Eirin Grinde Tunheim:

Eirin ble født gutt. Nå vil hun bli Miss Norway

- Jeg vil være noen å se opp til.

KLAR FOR MISS NORWAY: 26 år gamle Eirin Grinde Tunheim ser på deltakelsen som en mulighet til å jobbe for diversitet. Foto: Tina Bergersen
KLAR FOR MISS NORWAY: 26 år gamle Eirin Grinde Tunheim ser på deltakelsen som en mulighet til å jobbe for diversitet. Foto: Tina Bergersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

27. juli skal årets Miss Norway kåres, og blant semifinalistene er 26 år gamle Eirin Grinde Tunheim. Hun kom til Norge fra Thailand som trettenåring, og har en noe annerledes bakgrunnshistorie enn de andre jentene som deltar i konkurransen.

Grinde Tunheim ble nemlig født gutt, og gikk under navnet Grin Tuai-Tun da hun i 2006 flyttet til Norge med moren sin.

Saken ble først omtalt av Eikerbladet.

I Thailand ble 26-åringen i hovedsak oppdratt av faren og hans foreldre, og hun lærte tidlig at man måtte jobbe hardt for å oppnå det man ønsket. Det å vokse opp under fattige kår har lært Grinde Tunheim mye verdifullt.

- Det har lært meg å alltid jobbe hardt og målbevisst, og det har også gitt meg god tålmodighet, sier hun til Dagbladet.

At hun jobber hardt er det ingen tvil om. 26-åringen er for tiden bosatt i Tromsø, der hun studerer for å bli tannlege. Når Grinde Tunheim om tre år er ferdig med studiet, har hun planer om å ta opp igjen en påbegynt bachelor i siviløkonomi.

Saken fortsetter nedenfor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer