KLAR FOR MISS NORWAY: 26 år gamle Eirin Grinde Tunheim ser på deltakelsen som en mulighet til å jobbe for diversitet. Foto: Tina Bergersen
KLAR FOR MISS NORWAY: 26 år gamle Eirin Grinde Tunheim ser på deltakelsen som en mulighet til å jobbe for diversitet. Foto: Tina Bergersen Vis mer

Eirin Grinde Tunheim:

Eirin ble født gutt. Nå vil hun bli Miss Norway

- Jeg vil være noen å se opp til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

27. juli skal årets Miss Norway kåres, og blant semifinalistene er 26 år gamle Eirin Grinde Tunheim. Hun kom til Norge fra Thailand som trettenåring, og har en noe annerledes bakgrunnshistorie enn de andre jentene som deltar i konkurransen.

Grinde Tunheim ble nemlig født gutt, og gikk under navnet Grin Tuai-Tun da hun i 2006 flyttet til Norge med moren sin.

FØDT I FEIL KROPP: Eirin Grinde Tunheim ble født i en guttekropp. I dag er hun en stolt kvinne, klar for å delta i Miss Norway. Foto: Tina Bergersen
FØDT I FEIL KROPP: Eirin Grinde Tunheim ble født i en guttekropp. I dag er hun en stolt kvinne, klar for å delta i Miss Norway. Foto: Tina Bergersen Vis mer

Saken ble først omtalt av Eikerbladet.

I Thailand ble 26-åringen i hovedsak oppdratt av faren og hans foreldre, og hun lærte tidlig at man måtte jobbe hardt for å oppnå det man ønsket. Det å vokse opp under fattige kår har lært Grinde Tunheim mye verdifullt.

- Det har lært meg å alltid jobbe hardt og målbevisst, og det har også gitt meg god tålmodighet, sier hun til Dagbladet.

At hun jobber hardt er det ingen tvil om. 26-åringen er for tiden bosatt i Tromsø, der hun studerer for å bli tannlege. Når Grinde Tunheim om tre år er ferdig med studiet, har hun planer om å ta opp igjen en påbegynt bachelor i siviløkonomi.

Saken fortsetter nedenfor.

- DET VAR MIN FEIL, DET STOD PÅ KORTET: Programlederen fra Miss Universe 2015 beklaget seg etter å ha lest opp Colombia som vinneren. Video: Reuters Vis mer Vis mer Vis mer

Ønsker å være et forbilde

Grinde Tunheim har villet være kvinne så lenge hun kan huske, og fikk støtte både hjemmefra og fra de rundt seg. Dette tror hun har med å gjøre at hun selv har hatt en positiv innstilling rundt det å skulle bli kvinne hele veien.

- Hvis du tenker positivt, så skjer ofte positive ting med deg, påpeker hun.

Også det å delta i missekonkurransen ser hun på som en mulighet til å bidra med noe positivt for seg selv og andre.

- Jeg har kvinnelig personnummer, og oppfyller alle krav for å delta. Jeg ser på det som en mulighet til å jobbe for diversitet. Å vise at man kan være den man vil, og gjøre det man vil, sier 26-åringen stolt til Dagbladet, og legger til:

- Jeg ønsker å være et godt forbilde for alle, og ikke bare de som er i samme situasjon som meg. Jeg vil være noen å se opp til. For meg er alle like mye verdt.

VAKKER: Eirin Grinde Tunheim er en av semifinalistene til årets Miss Norway. Foto: Tina Bergersen
VAKKER: Eirin Grinde Tunheim er en av semifinalistene til årets Miss Norway. Foto: Tina Bergersen Vis mer

Oppsøker utfordringer

Til tross for at livet tok en helt ny vending da Grinde Tunheim flyttet til Norge med moren og sin norske stefar i 2006, var det ikke bare enkelt å tilpasse seg Norge.

- Den største utfordringen var språket. Det likner ikke på noe annet, og jeg opplevde det som å komme til en helt annen verden. Men jeg innså fort at jeg bare måtte kaste meg ut i det, sier hun.

SNAKKER UT: - Donald, hun har et navn. Hun heter Alicia Machado, sa Hillary Clinton under valgdebatten. Trump har tidligere kommet med en rekke utsagn om utseendet til den tidligere missedronninga. Nå snakker hun ut. Video: CNN Vis mer

Og nå begir hun seg ut på nok en utfordring, noe hun trives godt med.

- Jeg oppsøker ofte utfordringer. De gjør at du vokser. Jeg liker å si at jeg lever livet som om det er en matematikkbok. Jo mer du klarer å løse, jo mer lærer du.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer