Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Eks-hushjelp fryktet for sitt og barnas liv - nå har dommeren ilagt Trøim og Midelfart besøksforbud

Kjendisparet i bitter rettsstrid i Florida.

SAKSØKT: Finansparet Tor Olav Trøim og Celina Midelfart er saksøkt av en tidligere hushjelp i boligen i Florida. Nå er de også ilagt besøksforbud. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SAKSØKT: Finansparet Tor Olav Trøim og Celina Midelfart er saksøkt av en tidligere hushjelp i boligen i Florida. Nå er de også ilagt besøksforbud. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

NEW YORK/OSLO (Dagbladet): Eks-hushjelpen Saasha Rodriguez har ifølge sin advokat, Zandro E. Palma, fryktet for livene til seg selv og sine barn, etter at hun saksøkte kjendisparet Celina Midelfart og Tor Olav Trøim for brudd på den amerikanske arbeidsmiljøloven.

Advokaten hevder at hun har blitt utsatt for en «nådeløs kampanje» for å få henne til å trekke søksmålet. Blant annet skal hun ha blitt kontaktet av en venn av Trøim og Midelfart.

Derfor krevde Palma fredag at paret og deres medarbeidere pålegges rettslig forbud mot å oppsøke henne.

Parets advokat, John Moore, har overfor Dagbladet gjort det klart at de mener anklagene er grunnløse og bevisst misvisende, og at hushjelpen aldri er blitt trakassert.

Nå har Rodriguez likevel fått medhold av en dommer, viser helt ferske rettsdokumenter som Dagbladet har fått tilgang til.

Konflikten trappes opp «De saksøkte skal ikke kontakte saksøkeren på noen måte, direkte eller indirekte, unntatt gjennom hennes advokat», heter det i kjennelsen.

Heller ikke noen andre som opptrer på vegne av Trøim og Midelfart, verken «venner, ansatte, tidligere ansatte» eller andre som har noen som helst forbindelse med det norske kjendisparet, tillates å kontakte saksøkeren om denne saken, unntatt via hennes advokat.

Dermed trappes konflikten ytterligere opp, etter at Saasha Rodriguez i slutten av oktober gikk til retten i Miami med sine krav mot Trøim og Midelfart, slik Dagbladet skrev på mandag. Hun hevder blant annet ikke å ha fått overtidsbetaling mens hun arbeidet som hushjelp i parets drømmehus på Hibiscus Island ved Miami.

- Jeg har ingen problemer med rettsavgjørelsen. Jeg har ikke snakket med Saasha Rodriguez på flere år og har ingen planer om å kontakte henne. Den eneste grunnen til at tredjepart kontaktet henne, var at hennes mann fortalte oss at hun ønsket å gi opp saken, sier Trøim til Dagbladet.

Luksusnabolag Paret kjøpte funkisboligen på 740 kvadratmeter for snaut ti millioner dollar (om lag 77 millioner kroner) i 2011.

Her kan du lese hele Dagbladets første sak om rettstvisten i USA.

I nærheten har kjendiser som Ricky Martin og Puff Daddy svære eiendommer, og fra sin private brygge kan investorparet skue over til herskapsboligen som en gang tilhørte gangsteren Al Capone. Deres eget hus inneholder blant annet åtte soverom, ni bad, egen flytebrygge, spa-avdeling og et 25 meter langt basseng.

Men nå legger ikke paret skjul på at alt ikke er fryd og gammen blant palmene på Hibiscus Island. De er dypt frustrerte over den bitre rettsstriden de er havnet i.

- Ingen reell substans I tillegg til manglende betaling, mener Rodriguez at hun ble usaklig oppsagt. Derfor krever hun tilsvarende 720 000 kroner i uspesifisert erstatning, 1,44 millioner kroner i spesifiserte tap og 27 000 kroner advokatutgifter, ifølge rettsdokumentene Dagbladet har fått tilgang på.

Før helga traff Dagbladet Trøim og Midelfart utenfor Florida-boligen mens de arrangerte en investorfest.

- Stevningen har ingen reell substans. Miss Rodriguez var fullt ut betalt for tida hun arbeidet, og alle hennes påstander er tilbakevist. Det er spesielt å bli saksøkt av en person som krever kompensasjon for arbeid hun angivelig har utført lenge før huset ble kjøpt, og før jeg overhodet hadde møtt henne, sa Trøim til Dagbladet.

Advokaten til Rodriguez har hittil ikke villet kommentere saken overfor Dagbladet, og ønsket tirsdag kveld heller ikke å kommentere den nye kjennelsen.

DRØMMEBOLIGEN: Celina Midelfart og Tor Olav Trøim kjøpte denne boligen på Hibiscus Island ved Miami for snaut ti millioner dollar i 2011. Foto: Ørjan F. Ellingvåg / Dagbladet
DRØMMEBOLIGEN: Celina Midelfart og Tor Olav Trøim kjøpte denne boligen på Hibiscus Island ved Miami for snaut ti millioner dollar i 2011. Foto: Ørjan F. Ellingvåg / Dagbladet Vis mer