Valdemars Slott

Eksbaronessens sønn (12) arvet slottet. Men flaksen var ikke brukt opp

Overtok økonomisk ruin.

ADELIG KJENDIS: Caroline Fleming har tidligere hatt tittel som baronesse, men mistet den da hun giftet seg med en brite. Nå har hennes 14 år gamle sønn arvet familieslottet, og det har ikke gått upåaktet hen. Foto: Linnea Stephan/BFA/REX/All Over Press
ADELIG KJENDIS: Caroline Fleming har tidligere hatt tittel som baronesse, men mistet den da hun giftet seg med en brite. Nå har hennes 14 år gamle sønn arvet familieslottet, og det har ikke gått upåaktet hen. Foto: Linnea Stephan/BFA/REX/All Over Press Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mens vi i Norge valgte å forlate ideen om aristokrati for lengst, er det ikke alle land som har valgt å gjøre det samme. I våre naboland finnes det fortsatt enkelte spor av det igjen, som medfører at enkelte individer i dag bærer titler som eksempelvis baron og hertug.

En av dem er den danske tv-profilen Caroline Fleming. Fram til hun giftet seg i 2001 hadde hun tittelen baronesse, fordi hennes foreldre var baron Niels Krabbe Juel-Brockdorff og baronesse Margaretha Juel-Brockdorff. Familien stammer fra den danske admiralen Niels Juel, som døde i 1697.

Fleming er ellevte generasjons arving av Juel, og var fram til 2011 eier av det store slottet Valdemars slott, som ligger på øya Tåsinge i Danmark. Slottet er nå arvet av hennes sønn Alexander, som på tidspunktet for overtakelse bare var 12 år gammel.

Slettet gjeld

Om det i seg selv ikke er oppsiktsvekkende nok, er det flere aspekter ved overtakelsen som nå skaper overskrifter i Danmark. BT, Finans.dk og Fyens har alle skrevet om hvordan slottet fikk en ny renessanse etter overtakelsen.

Alexander Fleming arvet altså det grandiose slottet da han var 12 år gammel. Han er nå 14 år, og fikk slottet av sin morfar - baron Niels Krabbe Juel-Brockdorff - som døde tidlig i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer