Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Gail Porter:

Eksen åpner opp etter dødsfallet

- Keith var mitt livs største kjærlighet.

GIKK BORT: I mars i fjor kom den triste nyheten om at The Prodigy-vokalisten Keith Flint ble funnet død i sitt hjem i England. Over et år seinere forteller ekskjæresten og programleder Gail Porter om forholdet til den avdøde vokalisten. Foto: Christian Roth Christensen.
GIKK BORT: I mars i fjor kom den triste nyheten om at The Prodigy-vokalisten Keith Flint ble funnet død i sitt hjem i England. Over et år seinere forteller ekskjæresten og programleder Gail Porter om forholdet til den avdøde vokalisten. Foto: Christian Roth Christensen. Vis mer

I mars i fjor kom den triste nyheten om at The Prodigy-vokalisten Keith Flint (49) ble funnet død i sitt hjem i Essex, England.

Ambulansepersonell skal ha blitt kalt ut til Flints bolig i Dunmow kort tid etter klokka 08.00 mandag 14. mars, lokal tid. Da skal de angivelig ha funnet vokalisten bevisstløs, og Flints liv sto ikke til å redde.

Nå, over et år seinere, forteller ekskjæresten, tv-profil og modell, Gail Porter (49) om forholdet til den avdøde vokalisten. Det gjør hun i podkasten til journalist Louis Theroux (50) med navn «Grounded», ifølge BBC.

Porter og Flint var et par fra 1999 til 2001 etter å ha blitt spleiset i form av en «blind date».

EKSKJÆRESTER: Her er Keith Flint og Gail Porter avbildet i anledning filmpremieren av «Guest House Paradiso» i 1999. Foto: NTB Scanpix
EKSKJÆRESTER: Her er Keith Flint og Gail Porter avbildet i anledning filmpremieren av «Guest House Paradiso» i 1999. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Savner vokalisten

I podkasten innrømmer Porter at hun og Flint ble koblet sammen grunnet sine respektive problemer. I begynnelsen av 2000-tallet ble nemlig Porter diagnostisert med bipolar lidelse, ifølge Independent.

- Keith var mitt livs største kjærlighet. Jeg elsket ham, jeg savner ham. Det er forferdelig det som skjedde, forteller Porter åpenhjertig.

I podkasten minnes Porter en reise de to hadde sammen til Maldivene, hvor hun presenterte reiseprogrammet «Wish You Were Here», og beskriver ferien som et pusterom fra Flints problemer på den tida.

På spørsmål om hva slags problemer Flint sleit med, svarer Porter med at det var litt av alt og refererer til både psykiske problemer og stoffmisbruk.

FANT HVERANDRE: Gail Porter mener at hun og Keith Flint fant hverandre grunnet deres respektive problemer. Ifølge Independent har Porter slitt med spiseforstyrrelser, depresjon og flekkvis hårtap opp gjennom åra. Her avbildet i fjor. Foto: NTB Scanpix
FANT HVERANDRE: Gail Porter mener at hun og Keith Flint fant hverandre grunnet deres respektive problemer. Ifølge Independent har Porter slitt med spiseforstyrrelser, depresjon og flekkvis hårtap opp gjennom åra. Her avbildet i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Til tross for at Flint hadde noen utskeielser under starten av ferien, forklarer Porter at det bedret seg drastisk mot slutten av oppholdet.

- Mot slutten svømte han hver dag, vi dro på treningsstudioet og vår mentale helse var helt fantastisk. Selvfølgelig vil alle være veldig glad når man er på Maldivene, vi var så heldige, fortsetter hun.

FØLES RIKTIG: Nå, over seks år etter at Meadow Walker mistet sin berømte pappa, publiserer hun et fram til nå ukjent klipp av Paul Walker. VIDEO: @meadowwalker Instagram / Bilder: NTB Scanpix Vis mer

Tok slutt etter nedtur

Da de kom hjem igjen til Storbritannia endte imidlertid forholdet mellom dem.

- Han fikk ikke tankene tilbake på rett plass. Og han gikk den ene veien, og jeg den andre, og jeg tenkte: «Greit, vi trenger å holde oss positive». Og det fungerte bare ikke slik. Han hadde en nedtur, jeg prøvde å jobbe hardt. Det var synd, fortsetter hun.

Porter legger ikke skjul på at hun ikke ser på seg selv som den beste personen å tilbringe tid med, men siden både hun og Flint sleit med problemer på hver sin kant så hadde hun troa på at det kunne fungere.

FILE PHOTO: Prodigy vocalist Keith Flint performs at the Gurten Festival near Berne, July 15, 2005. Some 16,000 people attend the three-day long festival which takes place on the Gurten hill. Picture taken July 15. REUTERS/Stefan Wermuth/File Photo
FILE PHOTO: Prodigy vocalist Keith Flint performs at the Gurten Festival near Berne, July 15, 2005. Some 16,000 people attend the three-day long festival which takes place on the Gurten hill. Picture taken July 15. REUTERS/Stefan Wermuth/File Photo Vis mer

Likevel innrømmer Porter at hun alltid tenkte at det ville komme ei tid hvor de begge hadde dårlige perioder på forskjellige tidspunkter.

Som nevnt var det i mars i fjor at Keith Flint gikk bort. Uka etter skrev en rekke internasjonale medier, deriblant The Guardian, at Flint hadde tatt sitt eget liv, med henvisning til rettsmedisinere.

BRUTALT: Sofie Nilsen er en av influenserne i TV2 Livsstil-serien «Bloggerne». Der åpner hun opp om hvordan det var å miste pappaen sin i ung alder. Video: TV2 Sumo Vis mer

Ikke tilstrekkelig bevis

Ifølge Sky News fantes det ikke tilstrekkelig bevis for å konkludere med at dødsårsaken var selvmord.

Flint hadde en uspesifisert mengde stoffer og alkohol i kroppen da han døde.

I en rettslig høring i Essex i fjor forklarte rettsmedisiner Caroline Beasley-Murray at hun hadde vurdert selvmord som en mulig dødsårsak, men at «man aldri kan vite hva som foregikk i tankene hans den dagen».

- For å registrere dødsfallet som et selvmord ville jeg ha måttet finne ut, med sannsynlighetsovervekt, at herr Flint tenkte ut ideen og foretok en overveid handling, vel vitende om at den ville føre til hans død, uttalte Beasley-Murray, og la til:

- Med alt tatt i betraktning, mener jeg at det ikke finnes tilstrekkelig bevis for at det stemmer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!