FUNNET DØD: Whitney Houstons datter, Bobbi Kristina Brown (t.v) døde i fjor. Nå er hennes påståtte kjæreste, Nick Gordon, dømt for omsorgssvikt. Foto: Harrison / Getty Images / AFP / NTB Scanpix
FUNNET DØD: Whitney Houstons datter, Bobbi Kristina Brown (t.v) døde i fjor. Nå er hennes påståtte kjæreste, Nick Gordon, dømt for omsorgssvikt. Foto: Harrison / Getty Images / AFP / NTB ScanpixVis mer

Whitney Houstons datter:

Ekskjæresten er juridisk ansvarlig for Bobbi Kristina Browns død

Nick Gordon tapte i det sivile søksmålet fra Browns etterlatte.

(Dagbladet): I juli 2015 døde Whitney Houstons datter Bobbi Kristina Brown, etter å ha ligget i respirator siden januar samme år.

Brown, som ble bare 22 år gammel, ble funnet bevisstløs i et badekar i sitt eget hjem og hennes påståtte kjæreste Nick Gordon havnet i politiets søkelys. Han ble etterforsket, men ikke tiltalt for noe straffbart.

Browns pårørende har på sin side gått til sivilt søksmål mot Gordon, og fredag ble han dømt av en domstol i Atlanta til å betale familien oppreisning. Det melder nyhetsbyrået Associated Press.

Gordon skal gjentatte ganger ha mislykkes med å holde rettens frister i saken, noe som nå har ført til at Browns etterlatte har vunnet søksmålet. Dommer T. Jackson Bedford har bestemt at en jury vil avgjøre hvor mye Gordon må betale i oppreisning.

Det sivile søksmålet, som ble reist mot Brown i 2015, krevde 50 millioner dollar i erstatning, ifølge Los Angeles Times.

Browns advokat R. David Ware har kommet med en uttalelse til FOX411 om utfallet av saken:

- I august 2015 begynte Bedelia C. Hargrove, som administrerer boet etter Bobbi Kristina Brown, den tunge, men nødvendige prosessen med å fastslå at Nicholas Gordon er juridisk ansvarlig for Bobbi Kristinas skader og død. I dag sluttet retten seg til hennes søken etter rettferdighet for Bobbi Kristina.

Gordon står ikke oppført med noen advokat i de elektroniske rettsdokumentene, ifølge Associated Press. En talsperson for advokatene Joe Habachy og Jose Baez uttaler at de fortsatt vil representere Gordon i alle kriminelle saker, men at de ikke er involvert i det sivile søksmålet.

Ble etterforsket av politiet

I mars i år ble obduksjonsrapporten til Bobbi Kristina Brown offentliggjort. Der fremgikk det at dødsårsaken var en kombinasjon av drukning og diverse rusmilder.

Rettsmedisinerne ved Fulton County omtalte dødsfallet som uspesifisert, ettersom de var ute av stand til å avgjøre om hun døde som følge av en ulykke, selvmord eller drap.

Nick Gordon, som først var kjent som Browns ektemann, var sammen med Brown i huset før hun ble fraktet til sykehus. Da det ble funnet skader på Browns kropp som trolig ble påført før badekar-hendelsen, innledet politiet etterforskning av ham uten resultat.

Etter å ha tapt det sivilie søksmålet står Gordon fortsatt ikke tiltalt for noen kriminelle forhold.

Liknende skjebne som mora

I 2012 ble Browns mor, den folkekjære sangerinna Whitney Houston, funnet død av lignende årsaker.

Rettsmedisinerne konkluderte den gangen med drukningsulykke, men at kokain og hjertefeil var medvirkende faktorer.

Mot slutten av karrieren ble Houston mer kjent for utsvevende dopbruk enn musikken sin.

Skylda fikk eksmannen Bobby Brown, som i løpet av deres 15 år lange ekteskap fram til 2007 ble arrestert en rekke ganger for dopbruk, fyllekjøring og mishandling av Houston.

Midt opp i alt dette vokste dattera Bobbi Kristina Brown opp.