Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Durek Verrett og Hank Greenberg:

Ekskjærestens knallharde oppgjør

Greenberg snakker ut om HIV-diagnosen i et nytt intervju med Se og Hør.

EKSKJÆRESTER: Durek Verrett og Hank Greenberg var et par fra 2007 til 2015. Nå snakker han ut om forholdet med Verrett i et nytt intervju med Se og Hør. Foto: Privat
EKSKJÆRESTER: Durek Verrett og Hank Greenberg var et par fra 2007 til 2015. Nå snakker han ut om forholdet med Verrett i et nytt intervju med Se og Hør. Foto: Privat Vis mer

Den selverklærte sjamanen Durek Verrett (45) fikk mye oppmerksomhet da han i mai 2019 ble introdusert som prinsesse Märtha Louise (48) sin nye kjæreste.

NYTT INTERVJU: I tirsdagens utgave av Se og Hør snakker Hank Greenberg ut om forholdet til Durek Verrett. Foto: Faksimile
NYTT INTERVJU: I tirsdagens utgave av Se og Hør snakker Hank Greenberg ut om forholdet til Durek Verrett. Foto: Faksimile Vis mer

Etter at bruddet ble offentliggjort, kom det raskt fram en rekke detaljer om Verretts liv - blant annet at han tidligere har vært i et forhold med massasjeterapeuten Hank Greenberg (48). De var et par fra 2007 til 2015.

I et intervju med Dagbladet Magasinet i fjor, fortalte 45-åringen åpent om at han tiltrekkes av både kvinner og menn.

I et stort intervju i tirsdagens utgave av Se og Hør, snakker Greenberg ærlig ut om sitt tidligere forhold til den selverklærte sjamanen. Han avslører også at han fikk påvist HIV i 2002.

- Da jeg var i 20-åra, løy folk til meg og sa at de ikke var smittet. Det fikk meg til å ta en del risikoer som jeg selvfølgelig ikke ville tatt, dersom jeg hadde visst bedre, sier han til Se og Hør.

- Livet mitt er ikke til salgs

I intervjuet tar Greenberg et nådeløst oppgjør med ekskjæresten. De møttes første gang under et treff i en støttegruppe for homofile i 2007. De ble raskt samboere, og startet etter hvert også business sammen.

Verrett og Greenberg gikk gjennom et bittert brudd i begynnelsen av 2015, og på det tidspunktet var forholdet preget av konflikt og mye krangling. Det hele kulminerte i en stor krangel hvor politiet ble tilkalt. Etter bruddet fortsatte de å jobbe sammen, fram til Verrett en dag trakk seg fra samarbeidet.

I intervjuet sier Greenberg at han ikke la skjul på diagnosen da han fant kjærligheten med Verrett. I dag er han opptatt av å være ærlig om diagnosen, både overfor sine nærmeste, samt seksualpartnere.

JOBB: Durek Verrett, også kjent som sjaman Durek, annonserte på sin Instagram-konto at han vil starte i en ny TV-jobb. Bilder fra CBS. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

HIV er ifølge Folkehelseinstituttet et virus som fører til svekkelse av immunforsvaret, slik at kroppen er mer sårbar for infeksjoner og sykdom. Det finnes ingen kurerende behandling for HIV, men med dagens effektive behandlingsmåter, lever HIV-smittede like lenge som friske.

I intervjuet snakker Greenberg også ut om da Verrett forsøkte å overtale ham til å underskrive en taushetsavtale få dager etter at forholdet hans til prinsesse Märtha Louise ble kjent, som VG avslørte i fjor.

- Å skrive under på en taushetsavtale som gjaldt hvert sekund av de åtte åra vi var sammen, slik at jeg aldri skulle kunne snakke om den delen av livet mitt - det var uaktuelt. Livet mitt er ikke til salgs, sier 48-åringen i intervjuet med Se og Hør.

Til tross for at Greenberg retter hardt skyts mot sin tidligere kjæreste, sier han også i intervjuet at de i perioder hadde det fint i forholdet.

- Han var morsom, annerledes og ikke minst attraktiv. Vi hadde like verdier - monogami, familie, veldedighet, livsglede. Livet var alltid spennende og fullt av overraskelser.

I dag er Greenberg bosatt i Arizona i USA, hvor han fortsatt jobber som massasjeterapeut, og planlegger nå bryllup med sin nye kjæreste.

Dagbladet har forsøkt å få en kommentar fra Verrett til denne saken, uten å lykkes.

STOPPER BOKA: Sjaman Durek Verrets bok «Spirit Hacking», vil ikke bli utgitt på norsk likevel. Forlagt, Ccappelen damm, stopper boka. - Riktig avgjørelse, sier kulturredaktør i Dagbladet, Sigrid Hvidsten. Vis mer

Liker begge kjønn

Da Dagbladet møtte prinsesse Märtha Louise og hennes ferske kjæreste da forholdet deres ble kjent i mai i fjor, la Durek Verrett ikke skjul på at han tiltrekkes både av menn og kvinner.

- Du har hatt guttekjæreste tidligere, og jeg har hørt flere i det skeive miljøet gi deg kred for at du viser at du kan elske personer av begge kjønn. Er det viktig for deg?

- Ja, men for meg handler det ikke om merkelapper. Tiltrekkes jeg av menn? Ja. Tiltrekkes jeg av kvinner? Ja, men det er basert på kjærlighet. Det er maskulinitet og femininitet i både kvinner og menn, og jeg står for kjærlighet uavhengig av kjønn. Det er derfor jeg elsker Märtha, fordi hun forstår dette ved meg. Det er både kvinne og mann i meg, det finnes mange ting i meg. Jeg er et interessant menneske, sa Verrett den gang.

Videre fortalte han om forholdet sitt til Greenberg, noe han omtalte som en «herlig opplevelse» - samtidig som han sa at det på et tidspunkt ikke fungerte.

KJÆRESTER: Prinsessen og Durek Verrett annonserte sitt forhold i mai 2019. Foto: NTB Scanpix
KJÆRESTER: Prinsessen og Durek Verrett annonserte sitt forhold i mai 2019. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg kunne ikke vært sammen med Märtha om hun ikke var interessant. Hun har en veldig maskulin og en veldig feminin side - hun har småjentefakter, og så har hun denne mektige kvinnen i seg. Man kan ikke være sammen med noen som forsøker å få plass i en boks. Så ja - jeg var i et forhold med en mann. Det var en herlig opplevelse, og jeg vil alltid elske ham. Men han ville bare være sammen med menn. Det er greit, men for meg er det den ubetingede kjærligheten som er viktig, så det fungerte ikke. Jeg definerer ikke meg selv som homofil eller biseksuell. Jeg relaterer bare til én ting, og det er kjærlighet, sa han videre.

Dagbladet har tidligere skrevet om hvordan Durek Verrett og ekskjæresten Hank Greenberg i 2011 ble saksøkt for å trakassere og true med drap og svart magi.

Ifølge et søksmål fra 2011 skal Verrett har utnyttet sin rolle som spirituell rådgiver mot en tidligere huseier.

SKAVLAN: Fredrik Skavlan settes ut når vi stiller spørsmål om det omdiskuterte intervjuet han hadde med Märtha Louise og Durek Verrett tidligere i år. Reporter: Jonas Hammer. Video: Thea Hope/TV 2/Rød Løper Vis mer

21. desember 2011 ble han saksøkt i Los Angeles av eieren av huset hvor både Verrett, den mannlige kjæresten til Verrett, en tredje mannlig leieboer og eieren av huset bodde.

Søksmålet fra huseieren førte til motsøksmål fra Verrett og ekskjæresten, der de nektet for de alvorlige anklagene. Saken endte med forlik mellom partene nesten halvannet år etter.

Problemene dreide seg blant annet om høylytt krangling, trusler og verbale angrep.

Hele Norges coronakart