Silvio Berlusconi:

Ekskona må betale 580 millioner kroner til Berlusconi

Domstolen fant ekskonas krav urimelige.

VANT I RETTEN. Berlusconis ekskone, Veronica Lario, er dømt til å tilbakebetale 580 millioner til den tidligere italienske statsministeren. Foto: NTB Scanpix.
VANT I RETTEN. Berlusconis ekskone, Veronica Lario, er dømt til å tilbakebetale 580 millioner til den tidligere italienske statsministeren. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Italias tidligere statsminister gjennom tre perioder, Silvio Berlusconi (81), har vunnet ankesak mot sin ekskone Veronica Lario (61).

Resultatet ble et sviende tap for ekskona, som er dømt til å tilbakebetale over 60 millioner euro, noe som tilsvarer omtrent 580 millioner kroner. Det melder blant annet BBC.

Paret møttes i et omkledningsrom i 1980, etter at Berlusconi hadde sett Lario, som er skuespiller, opptre på et teater i Milano. Paret giftet seg i 1990 og har tre barn sammen.

Da paret skilte seg i 2009, ble Berlusconi pålagt å betale den 20 år yngre ekskona hele 13,5 millioner i månedlig støtte.

Blant årsakene til skilsmissen hevdet Lario det var ektemannens gjentatte sidesprang, deriblant med mindreårige, som var den utløsende faktoren.

To år tidligere skrev hun et brev i den italienske avisa La Repubblica, hvor hun forlangte en offentlig unnskyldning for ektemannens flørtete utsagn på en fest etter en prominent tv-sendt prisutdeling.

Urettferdig dom

Nå hevder derimot en domstol i Milano at denne dommen var urettferdig, og det er altså deler av denne summen som skal tilbakeføres til den skandaleombruste eksstatsministeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer