Silvio Berlusconi:

Ekskona må betale 580 millioner kroner til Berlusconi

Domstolen fant ekskonas krav urimelige.

VANT I RETTEN. Berlusconis ekskone, Veronica Lario, er dømt til å tilbakebetale 580 millioner til den tidligere italienske statsministeren. Foto: NTB Scanpix.
VANT I RETTEN. Berlusconis ekskone, Veronica Lario, er dømt til å tilbakebetale 580 millioner til den tidligere italienske statsministeren. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Italias tidligere statsminister gjennom tre perioder, Silvio Berlusconi (81), har vunnet ankesak mot sin ekskone Veronica Lario (61).

Resultatet ble et sviende tap for ekskona, som er dømt til å tilbakebetale over 60 millioner euro, noe som tilsvarer omtrent 580 millioner kroner. Det melder blant annet BBC.

EKSKONE: Lario og Berluscni giftet seg i 1990, og fikk tre barn sammen. Foto: NTB Scanpix.
EKSKONE: Lario og Berluscni giftet seg i 1990, og fikk tre barn sammen. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Paret møttes i et omkledningsrom i 1980, etter at Berlusconi hadde sett Lario, som er skuespiller, opptre på et teater i Milano. Paret giftet seg i 1990 og har tre barn sammen.

Da paret skilte seg i 2009, ble Berlusconi pålagt å betale den 20 år yngre ekskona hele 13,5 millioner i månedlig støtte.

Blant årsakene til skilsmissen hevdet Lario det var ektemannens gjentatte sidesprang, deriblant med mindreårige, som var den utløsende faktoren.

To år tidligere skrev hun et brev i den italienske avisa La Repubblica, hvor hun forlangte en offentlig unnskyldning for ektemannens flørtete utsagn på en fest etter en prominent tv-sendt prisutdeling.

Urettferdig dom

Nå hevder derimot en domstol i Milano at denne dommen var urettferdig, og det er altså deler av denne summen som skal tilbakeføres til den skandaleombruste eksstatsministeren.

Ifølge BBC fant retten det nemlig urimelig at Lario skal kunne kreve å opprettholde den samme livsstilen som hun hadde gjennom ekteskapet med Berlusconi.

Blant annet skal Lario under den første rettssaken ha krevd en like stor tjenerstab som det hun hadde med Berlusconi, i tillegg til fire-fem ukers betalte ferieopphold i både Karibia og på Sardinia, ifølge danske TV2.

TILBAKE I POLITIKKEN: Seieren over ekskona kommer samtidig som Berlusconi gjør susksess i politikken. Foto: NTB Scanpix.
TILBAKE I POLITIKKEN: Seieren over ekskona kommer samtidig som Berlusconi gjør susksess i politikken. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Domstolen skal ha funnet kravene desto mer urimelige da Lario selv har en egen formue som ifølge BBC er på over 150 millioner kroner. Dette som følge av at Lario er eier av et forlagshus, har store smykkesamlinger og har sin egen eiendomsvirksomhet.

Tilbake i politikken

Tidspunktet for seieren i retten kommer samtidig som Berlusconi atter en gang gjør politisk suksess.

Karrieren til den omstridte milliardæren så inntil nylig ut til å gå mot slutten, etter helseproblemer og en dom for skattefusk som førte til at han ble utestengt fra det italienske senatet. I 2013 førte en ny antikorrupsjonslov til at Berlusconi ikke kan stille til valg igjen før i 2019.

Nå prøver han å få Den Europeiske menneskerettighetsdomstolen til å oppheve forbudet, men ledet uansett valgkampen for Forza Italia. Det endte i juni med et brakvalg for partiet i flere italienske kommuner, noe som har fått flere til å snakke om et comeback for 81-åringen.

Berlusconi, som har vært statsminister i tre perioder i fire forskjellige regjeringer, sier han vil legge fram et partiprogram som er basert på en flat skattesats og en minsteutbetaling til de fattigste.

Han kom derimot ikke med noen informasjon om hvordan forslagene skal finansieres.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer