Ivana Trump

Ekskona «sjokkert» over behandlingen

Donald Trumps ekskone Ivana skal ha blitt så sjokkert over den dårlige plassen hun fikk under presidentinnsettelsen at hun forlot seremonien i protest.

EKSER: Ivana og Donald Trump var gift fra 1977 til 1992. Her er de avbildet sammen i 1989. Foto: AFP PHOTO / SWERZEY
EKSER: Ivana og Donald Trump var gift fra 1977 til 1992. Her er de avbildet sammen i 1989. Foto: AFP PHOTO / SWERZEY Vis mer
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Ivana Trump var gift med USAs forrige president fra 1977 til 1992, og de fikk tre barn sammen. Hun døde i juli i år etter å ha falt i hjemmet sitt i New York.

Nå har magasinet New York skrevet en omfattende artikkel om livet til den tidligere sosietetskvinnen.

Da eksmannen ble USAs president i 2017, ble Ivana invitert til innsettelsen i Washington D.C.. Da hun kom dit, ble hun imidlertid «sjokkert» over å ha blitt tildelt et «veldig dårlig sete» og forlot seremonien, ifølge magasinet.

- Ekskludering

Det er Massimo Gargia, en venn som introduserte Ivana til hennes fjerde ektemann, Rosseano Rubicondi, som forteller dette til New York.

- Da hun var i Washington for innsettelsen, fikk hun et veldig dårlig sete. Så hun dro. Hun var i sjokk over å se hvor de plasserte henne. Det var en liten ekskludering, sier Gargia.

AH! UH! Under en avslutningstale kommer det mye lyder fra tidligere president Donald Trump. Video: Reuters Vis mer

Hun skal ha reagert særlig sterkt fordi hun hadde hjulpet Trump under valgkampen da han ble anklaget for seksuell trakassering. Mange år tidligere anklaget Ivana sin tidligere ektemann for voldtekt. Hun trakk seinere tilbake denne anklagen.

Like etter innsettelsen skreve New York Post at Ivana hadde forlatt seremonien for å slippe å støte på Trump andre ekskone, Marla Maples, som var gift med ham fra 1993 til 1999.

Pelsmakeren Dennis Basso var én av få personer som holdt minneord for Ivana Trump under begravelsen. Der oppsummerte han hva hun mente om at eksmannen ble USAs president.

- Jeg setter politikken til side. Politikk er ikke en del av bildet. Ingen ønsker å skille seg for så å oppleve at eksmannen eller ekskona blir den mektigste personen i verden, sa Basso.

Ifølge magasinet New York sier vennene hennes at hun skal ha vært overbevist om at hun ville blitt en bedre førstedame enn Melania.

Tilkjent millioner

Donald og Ivana Trump ble et svært berømt par i sosietetskretser i New York på 1980-tallet. Ivana jobbet som visepresident med ansvar for interiørdesign i Trumps selskap. Hun bidro blant annet til prosjekter som Trump Tower og Trump Plaza Hotel and Casino i Atlantic City.

Men ekteskapet falt fra hverandre da Trump innledet et forhold til Maples. Det hele endte i en bitter skilsmisse, skriver The Independent.

Ivana Trump skal ha fått 14 millioner dollar (snaut 140 millioner kroner), et herskapshus i Connectcut, en leilighet i Trump Plaza og rett til å bruke Mar-a-Laga da de ble skilt.

Hun giftet seg tre ganger etter forholdet til Trump. Siste gang var med den italienske modellen og skuespilleren Rossano Rubicondi i 2008. Ekteskapet varte bare ett år, men de hadde et av-og-på-forhold helt fram til 2019. Rubicondi døde 49 år gammel i 2021.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer