VANT I RETTEN: Christina Estrada på vei ut av High Court i London etter at hun fikk 53 millioner pund i kontanter etter en skilsmissestrid mot sin eksmann, milliardær Sheikh Walid Juffali.
VANT I RETTEN: Christina Estrada på vei ut av High Court i London etter at hun fikk 53 millioner pund i kontanter etter en skilsmissestrid mot sin eksmann, milliardær Sheikh Walid Juffali.Vis mer

Eksmodell får rekordsum i skilsmisseoppgjør etter at milliardæreksen døde

Mannen giftet seg med ny dame uten at Christina Estrada visste om det. Nå mottar hun stort skilsmisseoppgjør. 

(Dagbladet): Tidligere modell, Christina Estrada (54), har vunnet et søksmål som sikret henne hele 75 millioner pund, altså nærmere 834 millioner norske kroner, fra sin eksmann, Sheikh Walid Juffali (61).

Rettssaken ble fremskyndet, og kan ikke ankes, etter at den tidligere ektemannen ble syk og døde denne uka.

Framskyndet

Christina Estrada fikk medhold i den engelske høyesteretten og ble tildelt den enorme summen tidligere denne måneden. Dette skjedde etter en treårig rettslig kamp, som er behørig omtalt i britisk presse.

Estrada saksøkte Juffali for hele 238 millioner pund, eller hele 2,234 milliarder norske kroner, noe som er omtalt som historiens høyeste skilsmissekrav i Storbritannia.

Det har vært usikkert om hennes søksmål ville føre fram. Men forrige måned ble saken framskyndet etter at helsen til hennes eksmann, den saudiarabiske forretningsmannen Sheikh Walid Juffali, forverret seg.

Juffali, som led av uhelbredelig kreft, var ikke til stede under siste rettsmøte. Han døde under kreftbehandling i Zürich på onsdag, skriver den engelske avisa The Telegraph.

Hvis Juffali hadde dødd før forhandlingene ble avsluttet, ville ikke Estradas pengekrav ha ført fram.

Nå er imidlertid oppgjøret rettskraftig, skriver flere engelske medier.

Giftet seg mens han var gift

Christina Estrada og Sheikh Walid Juffali møttes i 2000 og giftet seg etter kort tid.

Juffali drev selskapet «EA Juffali and Brothers», og skal har vært god for flere milliarder engelske pund. Estrada og Juffali har en 14 år gammel datter sammen, og familien skal ha levd et ekstravagant liv.

Milliardærsheiken fant imidlertid en yngre kjæreste, en 25-årig libanesisk modell, som han giftet seg med i 2012, mens han fortsatt var gift med Estrada, skriver BBC.

Juffali skal deretter ha skilt seg, på islamsk vis, fra Estrada i 2014 uten at hun visste om det.

- Walid og jeg var lykkelig gift i 12 år og har en vakker datter sammen. Han tok deretter en ny kone og skilte seg fra meg uten at jeg visste det, har Estrada tidligere uttalt ifølge The Guardian.

Ba om hele 238 mill pund

Estrada saksøkte Juffali for 2, 234 milliarder norske kroner etter at han giftet seg med sin nye kjæreste.

Saken har blitt så mye omtalt fordi Estrada blant annet har krevd å få utbetalt en million pund bare til klær årlig, samt penger til både hushjelp og butler.

- Jeg er fullt klar over at det spektakulære livet Walid og jeg levde var utrolig privilegert og eksklusivt. Og jeg forstår fullt ut hvordan dette kan oppleves i resten av verden. Mitt fokus nå er å støtte min datter og gå videre med livene våre, skrev hun i en uttalelse etter kravet.

Juffali skal ha møtt Estradas krav med å tilby henne 37 millioner pund, noe Estrada takket nei til.

Det nye forliket, som nå blir stående etter milliardærens død, skal være på et pengebeløp på 53 millioner pund, samt overføring av flere eiendommer.

Utbetalingen skal til sammen utgjøre 75 millioner pund, og er det største skilsmisseoppgjøret som har vunnet fram i en britisk domstol.

I retten skal Estrada ha kalt skilsmissen vanskelig og vond. Hun rettferdiggjorde imidlertid det høye kravet slik:

- Jeg var en internasjonal toppmodell. Jeg har levd dette livet. Dette er hva jeg er vant til.