Prins Joachim og prinsesse Marie:

Ekspert: - Kuttet bort i det stille

Trekker fram likheter med situasjonen rundt prins Harry og hertuginne Meghan.

FLYTTER: Prinsesse Marie og prins Joachim tar med seg familien og flytter til USA. Foto: Bertrand GUAY / AFP / NTB
FLYTTER: Prinsesse Marie og prins Joachim tar med seg familien og flytter til USA. Foto: Bertrand GUAY / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Tirsdag kom nyheten om at prins Joachim (53), prinsesse Marie (46) og barna flytter til USA.

Prinsen har nemlig fått en ny jobb i Washington D.C, ifølge danske B.T's kilder. Kongefamiliens kommunikasjonsavdeling har ennå ikke bekreftet opplysningene om prinsens nye jobb.

Ifølge avisa skal dette være et trinn opp i karriereveien for prinsen, som har vært forsvarsattaché i Paris siden september 2020.

Nå uttaler danske kongehuseksperter seg om hva de tenker rundt situasjonen. De forteller blant annet at de kan se visse likheter med prins Harry (38) og hertuginne Meghan (41). Det skriver danske Se og Hør.

ÅPNER OPP: I et eksklusivt intervju med danske B.T. sier Prins Joachim og prinsesse Marie at barna deres føler seg «utstøtt». Foto: Bax Lindhardt / B.T. Vis mer

Selv om de to situasjonene er forskjellige, mener likevel kongehusekspert Søren Jakobsen at de også har sine likheter.

- Harry og Meghan ble fryst ut av det britiske kongehuset. På samme måte er prins Joachims forpliktelser overfor kongehuset blitt kuttet bort i det stille, sier han videre.

SAMMEN: Etter splittelsen tittelbråket i det danske kongehuset, holder prins Joachim og familien tett sammen. Foto: Splash News/NTB Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / NTB
SAMMEN: Etter splittelsen tittelbråket i det danske kongehuset, holder prins Joachim og familien tett sammen. Foto: Splash News/NTB Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / NTB Vis mer

Lars Hovbakke Sørensen, som er historiker og kongehusekspert, mener at sammenlikningen mellom de to kongelige parene ikke er helt riktig på alle punkter. Han legger heller ikke skjul på at også han ser likheter.

- Det har ikke vært et fullstendig oppgjør med kongehuset fra Joachim og Maries side, slik det var med Harry og Meghan. Det danske kongehuset har overhodet ikke blitt konfrontert på samme måte.

Han fortsetter:

BLODPROPP: Kongehus-ekspert Caroline Vagle tror danskene var bekymret, etter at Prins Joachim ble innlagt på sykehus for blodpropp. Video: Jeanette N. Vik / Dagbladet Vis mer

- Men erfaringen viser at befolkningen ikke ser på de som bor i utlandet som en del av kongehuset på samme måte. På denne måten kan situasjonen deres likne på hverandres.

Prins Joachim skal ifølge B.T. starte i sin nye jobb i USA etter sommerferien i 2023.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer