Ekspert spår ramaskrik

Hoffekspert Jenny Alexandersson spår overfor Aftonbladet at Harry og Meghans beslutning vil skape ramaskrik. Torsdag dyrker britisk presse en angivelig konflikt mellom ekteparet og resten av kongefamilien.

TREKKER SEG: Onsdag kunngjorde Harry og Meghan at de trekker seg tilbake fra sine roller som seniormedlemmer av kongefamilien. Foto: NTB Scanpix
TREKKER SEG: Onsdag kunngjorde Harry og Meghan at de trekker seg tilbake fra sine roller som seniormedlemmer av kongefamilien. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag kunngjorde det britiske kongehuset at prins Harry (35) og hertuginne Meghan (38) trekker seg tilbake fra sine rolle som seniormedlemmer av kongefamilien.

- Jeg er overbevist om at denne beslutningen vil skape ramaskrik i Storbritannia. For dette er et par som har blitt mye kritisert - særlig Meghan. Jeg lover at det vil komme overskrifter om at det er Meghan som har overtalt Harry til å forlate kongehuset, sier hoffekspert Jenny Alexandersson til svenske Aftonbladet.

- Og det kommer til å bli tøft for dem. Men dersom de klarer å stå gjennom denne stormen, så kan det bli veldig positivt for dem.

JULEBORDSINSPIRASJON: La deg inspirere av hårsveisen til Meghan Markle når julebordssesongen kommer i gang. Vis mer

Forsidestoff

Allerede har Alexandersson fått delvis rett i sin spådom:

Ekteparets beslutning er nemlig forsidestoff for både Daily Mail, Daily Express, Daily Mirror, The Sun, The Times, The Guardian, Independent, Daily Telegraph og Metro i torsdagens papiraviser.

Daily Mail skriver at ekteparet «på dramatisk vis trekker seg tilbake uten å si fra til dronningen, Charles eller William». Tittelen lyder følgende: «Dronningens sinne over at Harry og Meghan sier: 'Vi slutter'».

Daily Express beskriver dronningen som «forferdet». «De sa ikke fra til dronningen engang», skriver Daily Mirror. Mens The Sun beskriver det som en «borgerkrig», og skriver at «dronningen er lei seg, mens Charles og William er forbannet». Videre følger de opp med tittelen «Megxit».

Oppfatningen av at dronning Elizabeth, prins Charles og prins William er misfornøyd med avgjørelsen, grunner i en tolkning av følgende uttalelse fra Buckingham Palace:

«Diskusjoner med hertugen og hertuginnen av Sussex er på et tidlig stadium. Vi forstår deres ønske om å ta en annen tilnærming, men dette er kompliserte saker som vil ta tid å jobbe seg gjennom»

STOLT PAPPA: Hertuginne Meghan og prins Harry viste frem sønnen Archie på offisiell reise til Cape Town. Video: Instagram/@sussexroyal / Rød Løper Vis mer

- Sololøp

Se og Hørs kongehuseksperter, Anders Johan Stavseng og Caroline Vagle reagerer begge på uttalelsen.

Stavseng sier til Dagbladet at meldingen ikke kan tolkes på en annen måte enn at kunngjøringen ble gjort uten at det ble klarert med kongefamilien.

- Meghan og Harry har kjørt sololøp, konkluderer han.

Vagle synes at det er svært spesielt at det virker som om ekteparet ikke har konferert med resten av kongehuset før de gjør en slik kunngjøring.

- Det skaper unødvendig mye spekulasjoner, og negative tilbakemeldinger. Og ikke minst grobunn for ryktene om at det er konflikter mellom de ulike partene, sier hun til Dagbladet.

Ekteparets forklaring

Harry og Meghan har begrunnet avgjørelsen med at de ønsker seg økonomisk uavhengighet, samt at de vil veksle mellom å oppholde seg i Storbritannia og Nord-Amerika.

De uttaler også at de ønsker mer tid til å oppdra sønnen sin, og fokusere på etableringen av en av sine veldedige organisasjoner.

Beslutningen ble fattet etter måneder med interne diskusjoner.

NEI: Alt gikk ikke helt etter planen da Hertuginne Meghan Markle skulle hilse på en gammel venn på et veldedighetsarrangement. Video: Rød Løper/AP DV Vis mer

- Vil skjerme seg

Alexanderssons tror at ekteparet tok beslutningen på bakgrunn av at de vil skjerme seg fra det kongelige sirkuset.

- I bunn og grunn handler det om at de ikke ønsker å være i rampelyset lenger. De vil ikke ha denne kongelige rollen, de vil tjene sine egne penger og være mer skjermet fra hele dette kongelige sirkuset, som de åpenbart ikke har trivdes i. Det har vi sett i lang tid.

Vagle tenker i samme baner.

- Harry har aldri lagt skjul på at han har slitt med offentligheten og medieoppmerksomheten etter sin mors død. Når han nå så at hans kone ikke fant seg til rette med det kongelige livet og det medfører, gjør han nok alt som står i sin makt for at hun skal ha det bra og for å beskytte henne, sier hun til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer