- Ekstra gøy å vinne som veteraner

Jon Almaas og Knut Nærum fikk sin åttende pris for "Nytt på Nytt", men de mener konkurransen er beinhard.

DÅRLIGE TAPERE: Humoristene Jon Almaas og Knut Nærum erkjenner overfor Dagbladet at de er dårligere tapere og satst på å vinne. - Vi har 23 prosent sjanse for å ta prisen for beste humorprogram, ettersom vi er fire konkurrenter og vi har vunnet en del ganger tidligere, regner de ut. Foto: Eirik Urke/Dagbladet
DÅRLIGE TAPERE: Humoristene Jon Almaas og Knut Nærum erkjenner overfor Dagbladet at de er dårligere tapere og satst på å vinne. - Vi har 23 prosent sjanse for å ta prisen for beste humorprogram, ettersom vi er fire konkurrenter og vi har vunnet en del ganger tidligere, regner de ut. Foto: Eirik Urke/DagbladetVis mer

|||BERGEN (Dagbladet): Det er riktignok noen år siden de sist kunne gå på scenen i Grieghallen for å hente en pris, men mange er det blitt gjennom åra.

- Det er ekstra gøy å vinne som veteraner. Jeg ble glad, rett og slett. Jeg føler jeg har tapt mye i det siste, dette med skiveddemål som alle har fått med seg. Det var virkelig godt med en seier, sier Jon Almaas til Dagbladet.

Hard konkurranse
Nærum mener konkurransen om beste humorprogram er veldig hard, og sier det setter prisen i år i et kjempe-perspektiv, men nå ser de seg allerede over skulderen etter Fredrik Skavlan.

- Han er jeg redd for uansett, nå når han er kommet tilbake til landet, sier Knut Nærum.

- Han konkurrerer heldigvis ikke i humorklassen, men den mannen vet vi aldri hva kan finne på, sier Almaas.

- Nei, han er lumsk, sier Nærum.

- Dårligste tapere
Før utdelingen kom humoristene Jon Almaas og Knut Nærum omfavnet inn på den røde løperen, og erkjente i kor at de er Norges dårligste tapere.

- Vi har 23 prosent sjanse for å ta prisen for beste humorprogram ettersom vi er fire konkurrenter og vi har vunnet en del ganger tidligere. I alt har programmet vårt vunnet sju priser, altså best av alle, sier de stolt.

Skuespillerne i NRK's suksess-drama "Himmelblå" er nominert til flere priser. Derfor er også flere av skuespillerne fra serien tilstede i
Grieghallen.

Designkjoler
Lena Verndal kom sammen med Torgeir Reiten.

Hun var pyntet i en sort kjole som er designet av Tina Steffenak Hermansen i TSH i Oslo.

- Det er gøy å pynte seg og feire oss selv. Jeg er glad i klassiske, enkle klær og ville være romantisk i kveld, sier hun som forklaring på
kjolevalget.

Kjoler til 300 000
Gullruten arrangeres for tolvte gang i år og Dorthe Skappel leder showet på TV 2.

Skappel skal i kveld ikle seg tre forskjellige kjoler, til en samlet pris på nesten 300 000 kroner, ifølger Bergensavisen (BA).

Den fineste kjolen er tegnet av stjernedesigneren Victor de Souza. Den er inspirert av kirsebærtrærne i Byparken i Bergen, ispedd elementer av hardcore metal.

Den kjolen kostet aleine 170 000 kroner. 20 vinnere skal kåres i løpet av kvelden.