Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Star Wars: Episode IX»:

Ekte filmklipp av Carrie Fisher vil bli brukt i ny «Star Wars»-film

Skal bruke gamle opptak.

DUKKER OPP I NY FILM: Selv om Carrie Fisher er død, vil hun likevel dukke opp i den nye «Star Wars: Episode IX», som er ventet i desember 2019. Foto: NTB Scanpix
DUKKER OPP I NY FILM: Selv om Carrie Fisher er død, vil hun likevel dukke opp i den nye «Star Wars: Episode IX», som er ventet i desember 2019. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kort tid etter at det ble kjent at den berømte skuespilleren Carrie Fisher var død i desember 2016, startet spekulasjonene om hva som vil skje videre med den ikoniske rollen i framtidige «Star Wars»-filmer.

Før hun døde, hadde skuespilleren allerede filmet ferdig sine scener for «Star Wars: Episode VIII», som hadde premiere i desember 2017.

Det var også forventet å få se Fisher dukke opp i den neste filmen, «Star Wars: Episode IX», som til dags dato er på manusstadiet og har planlagt lansering i 2019. Det meldte Hypebeast den gang.

Fansen spekulerte blant annet på om hennes karakter vil dukke opp igjen som en CGI-modell (dataanimert), som produksjonsselskapet tidligere også har gjort med avdøde Peter Cushing i filmen «Rogue One», men det ble avkreftet på Star Wars' offisielle hjemmeside.

Nå bekrefter imidlertid regissør J.J Abrams at Carrie Fisher vil dukke opp i den kommende filmen likevel.

Endret planene

Ei uke etter at det ble uttalt at det ikke foreligger noen plan om å digitalisere Carrie Fisher, gikk også Lucasfillm, som produserer filmen, ut med en uttalelse der de skrev at Carrie Fisher dessverre ikke vil dukke opp i den kommende filmen.

Planene ser derimot ut til å bli endret etter at regissøren Colin Trevorrow ble erstattet med Abrams, som også regisserte «Episode VII», i september.

- Vi elsker Carrie Fisher, og vi klarte ikke helt å finne en tilfredsstillende slutt på Skywalker-sagaen uten henne. Vi hadde aldri planer om å digitalisere henne. Med støtte og velsignelse fra datteren hennes, Billie, har vi funnet en måte å ære Carries arv og rolle som Leia i «Episode IX», ved å bruke usette opptak vi tok i «Episode VII», har Abrams nå uttalt, ifølge Rolling Stone.

Historien om Skywalker-familien står nemlig helt sentralt i «Star Wars»-filmene. Fishers karakter Leia Organa ble bortadoptert ved fødselen, og det viser seg seinere at hun er Luke Skywalkers tvillingsøster. Faren er Anakin Skywalker, eller Darth Vader.

RØD LØPER: «Kan du bekrefte eller avkrefte?» De to prinsene på filmpremiere og ryktet sier at de selv har deltatt i filmen. Video: CNN Vis mer

Har fått tillatelse

Fire måneder etter Fishers bortgang uttalte broren Todd Fisher ifølge Rolling Stone at dattera til Carrie Fisher, Billie Lourd, har gitt tillatelse til å bruke ubrukte filmklipp av Hollywood-stjerna i den kommende filmen.

- Hun er like mye del av det som alt annet, og jeg synes hennes tilstedeværelse nå er enda mer kraftfull enn den var, som med Obi-Wan (Kenobi, red.anm.); når han blir hogd ned av lyssabelen, blir han enda mer mektig, sa Todd Fisher til nettstedet den gang.

Luke Skywalkers læremester og venn Obi-Wan Kenobi (Alec Guinness) blir drept av Darth Vader i «Star Wars: A New Hope» (1977), men kommer i de to påfølgende filmene tilbake som spøkelse som veileder og rådgir Luke.

- Jeg føler at det er det som har skjedd med Carrie. Jeg synes arven bør videreføres, la broren til.

Den nye «Star Wars»-filmen kan ventes i desember 2019.