DUKKER OPP I NY FILM: Selv om Carrie Fisher er død, vil hun likevel dukke opp i den nye «Star Wars: Episode IX», som er ventet i desember 2019. Foto: NTB Scanpix
DUKKER OPP I NY FILM: Selv om Carrie Fisher er død, vil hun likevel dukke opp i den nye «Star Wars: Episode IX», som er ventet i desember 2019. Foto: NTB ScanpixVis mer

«Star Wars: Episode IX»:

Ekte filmklipp av Carrie Fisher vil bli brukt i ny «Star Wars»-film

Skal bruke gamle opptak.

Kort tid etter at det ble kjent at den berømte skuespilleren Carrie Fisher var død i desember 2016, startet spekulasjonene om hva som vil skje videre med den ikoniske rollen i framtidige «Star Wars»-filmer.

Før hun døde, hadde skuespilleren allerede filmet ferdig sine scener for «Star Wars: Episode VIII», som hadde premiere i desember 2017.

Det var også forventet å få se Fisher dukke opp i den neste filmen, «Star Wars: Episode IX», som til dags dato er på manusstadiet og har planlagt lansering i 2019. Det meldte Hypebeast den gang.

Fansen spekulerte blant annet på om hennes karakter vil dukke opp igjen som en CGI-modell (dataanimert), som produksjonsselskapet tidligere også har gjort med avdøde Peter Cushing i filmen «Rogue One», men det ble avkreftet på Star Wars' offisielle hjemmeside.

Nå bekrefter imidlertid regissør J.J Abrams at Carrie Fisher vil dukke opp i den kommende filmen likevel.

Endret planene

Ei uke etter at det ble uttalt at det ikke foreligger noen plan om å digitalisere Carrie Fisher, gikk også Lucasfillm, som produserer filmen, ut med en uttalelse der de skrev at Carrie Fisher dessverre ikke vil dukke opp i den kommende filmen.

Planene ser derimot ut til å bli endret etter at regissøren Colin Trevorrow ble erstattet med Abrams, som også regisserte «Episode VII», i september.

- Vi elsker Carrie Fisher, og vi klarte ikke helt å finne en tilfredsstillende slutt på Skywalker-sagaen uten henne. Vi hadde aldri planer om å digitalisere henne. Med støtte og velsignelse fra datteren hennes, Billie, har vi funnet en måte å ære Carries arv og rolle som Leia i «Episode IX», ved å bruke usette opptak vi tok i «Episode VII», har Abrams nå uttalt, ifølge Rolling Stone.

Historien om Skywalker-familien står nemlig helt sentralt i «Star Wars»-filmene. Fishers karakter Leia Organa ble bortadoptert ved fødselen, og det viser seg seinere at hun er Luke Skywalkers tvillingsøster. Faren er Anakin Skywalker, eller Darth Vader.

RØD LØPER: «Kan du bekrefte eller avkrefte?» De to prinsene på filmpremiere og ryktet sier at de selv har deltatt i filmen. Video: CNN Vis mer

Har fått tillatelse

Fire måneder etter Fishers bortgang uttalte broren Todd Fisher ifølge Rolling Stone at dattera til Carrie Fisher, Billie Lourd, har gitt tillatelse til å bruke ubrukte filmklipp av Hollywood-stjerna i den kommende filmen.

- Hun er like mye del av det som alt annet, og jeg synes hennes tilstedeværelse nå er enda mer kraftfull enn den var, som med Obi-Wan (Kenobi, red.anm.); når han blir hogd ned av lyssabelen, blir han enda mer mektig, sa Todd Fisher til nettstedet den gang.

Luke Skywalkers læremester og venn Obi-Wan Kenobi (Alec Guinness) blir drept av Darth Vader i «Star Wars: A New Hope» (1977), men kommer i de to påfølgende filmene tilbake som spøkelse som veileder og rådgir Luke.

- Jeg føler at det er det som har skjedd med Carrie. Jeg synes arven bør videreføres, la broren til.

Den nye «Star Wars»-filmen kan ventes i desember 2019.