Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Øivind «Elg» Elgenes i «Århundrets stemme»

«Elg» skadet i motorsag­ulykke

Måtte sy 26 sting.

SKADET: Tv-aktuelle «Elg» mistet motorsagen, og måtte raskt inn på legevakta. Skaden resulterte i nærmere 30 sting for den meritterte artisten. Bildet er tatt på besøk hos artisten i Kristiansund i 2014. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
SKADET: Tv-aktuelle «Elg» mistet motorsagen, og måtte raskt inn på legevakta. Skaden resulterte i nærmere 30 sting for den meritterte artisten. Bildet er tatt på besøk hos artisten i Kristiansund i 2014. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Artisten Øivind «Elg» Elgnes (60) er for tida aktuell i «Århundrets stemme» på TV 2. Han er kjent som vokalist, gitarist og låtskriver, og var blant annet en sentral del av Dance with a Stranger fra slutten av 1980-tallet og utover.

Mandag var han i en ulykke, som skjedde på hans egen eiendom i Kristiansund.

AKTUELL: Øivind Elgenes er i disse dager å se i «Århundrets stemme», der han gjør god figur. Foto: TV 2
AKTUELL: Øivind Elgenes er i disse dager å se i «Århundrets stemme», der han gjør god figur. Foto: TV 2 Vis mer

Mistet sagen

Overfor TV 2 forteller artisten at han skulle felle et tre med en motorsag, men det han ikke visste, var at det hadde vokst en ståltråd inn i treet - som skulle kuttes ned til vedkubber. Motorsagen traff denne tråden, som resulterte i at han mistet det kraftige verktøyet.

- Jeg skulle bare gjøre det i full fart, så jeg brukte ikke vernebukse, sier Elgenes.

- Motorsagen falt på leggen min, og den skrellet av huden. Det ble et stygt sår og en god del blod, forteller han.

Selv om blodet sprutet, klarte han å ta seg til legevakten. Der ble det raskt konstatert at han måtte sy, intet mindre enn hele 26 sting. Sagen traff heldigvis ikke verken blodårer eller sener, som kunne ha forverret utfallet av ulykken.

- Det var en tabbe. Jeg burde skjønne at et kjede med stål er litt sterkere enn huden min. Husk vernebukser, sier artisten til nettstedet.

I løpet av «Århundrets stemme» har 60-åringen fått gode terningkast av Dagbladets anmelder. Da han imponerte med «Ambitions» av Donkeyboy på lørdag, gikk han terningkast fem.

«Han beviser at en låt kan gjøres på mange måter, og han gjør det ikke så mange andre artister gjør i denne konkurransen: Han gjør låten til sin egen», skrev Dagbladets anmelder.

Elsker ekteskapet

60-åringen er gift med kona Svanhild, som han har fire barn med. De har fem barnebarn, og fire av dem holder til i nærheten av bostedet på Husøya utenfor Kristiansund.

Da Dagbladet møtte paret i februar i fjor, fortalte artisten at han er opptatt av at barnebarna skal lære empati og at de skal ha respekt for alt som lever.

- I dag er vi mer opptatt av å utdanne snille forbrukere enn selvstendige individer. Vi må gi barna våre muligheten til å utvikle seg, uten å bli lammet av angst og prestasjonspress. Alt er så fokusert på materielle verdier og det at du skal lykkes, uten at det stilles spørsmål ved hva det faktisk betyr å lykkes.

- Hvordan skal vi gjøre noe med dette?

- Jeg mener at alle unger under tre burde vært hjemme med foreldrene, dette ville bidratt til å gi dem trygge rammer. Så kunne staten tatt regningen. Det hadde vært en god investering i framtida.

Nå som barna har flyttet ut hjemmefra, fungerer han og kona som en sammensveiset bedrift.

- Hun er manager, reiseleder og groupie - og min beste kritiker når det gjelder det musikalske. Årlig kjører vi 50-60 000 kilometer sammen. Vi tenker likt, er kompiser, elskere og partnere. Men vi kan fortsatt oppdage nye sider ved hverandre, fortalte artisten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!