Black Dahlia:

Elizabeth (22) drømte om å bli skuespiller. Så ble hun offer i en av historiens mest makabre drapssaker i Los Angeles

Drapsgåten som fortsetter å skape overskrifter.

DRAPSGÅTE: Elizabeth Short ble bare 22 år gammel. Drapssaken omkring henne har vært gjenstand for utallige spekulasjoner og teorier. I bildet til venstre er hun sammen med en venninne ved navn Marge Dyer. Foto: NTB Scanpix
DRAPSGÅTE: Elizabeth Short ble bare 22 år gammel. Drapssaken omkring henne har vært gjenstand for utallige spekulasjoner og teorier. I bildet til venstre er hun sammen med en venninne ved navn Marge Dyer. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 15. januar 1947 markerer starten på etterforskningen i det som seinere skulle bli en av Los Angeles' mest berømte, uløste kriminalsaker.

For 22 år gamle Elizabeth Short skulle livet brått ta slutt, da hun ble funnet drept på bestialsk vis i et nabolag ved Leimert Park i Los Angeles.

Selv nå, 70 år seinere, finnes det en stor allmenn fascinasjon for saken, der spekulasjonene og teoriene om hvem som kan ha stått bak den grufulle handlingen, lever i beste velgående.

Det var amerikanske Betty Bersinger, en lokal innbygger, som først skulle bli vitne til Shorts maltrakterte lik.

- Så ut som utstillingsdokke

Klokka var rundt ti på morgenen da Bersinger var på tur i nabolaget med sin tre år gamle datter. Ved en ubebygd tomt, var det plutselig noe som fanget oppmerksomheten hennes.

Bersinger har tidligere uttalt at hun ved første øyekast trodde det lå en demontert mannekeng på bakken. Ved en nærmere titt, innså hun at det ikke var tilfelle.

- Jeg kikket til høyre, og fikk plutselig øye på en veldig hvit, urørlig kropp. Herregud, det så ikke ut som noe annet enn en utstillingsdokke. Den var så hvit, og delt på midten. Så la jeg merke til det mørke håret, har Bersinger fortalt om hendelsen, ifølge LA Times.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer