<strong>UGJENKJENNBAR:</strong> Kevin Vågenes er ikke til å kjenne igjen som karakteren «Scorpio». Foto: Andreas Fadum/Se og Hør og Discovery
UGJENKJENNBAR: Kevin Vågenes er ikke til å kjenne igjen som karakteren «Scorpio». Foto: Andreas Fadum/Se og Hør og Discovery Vis mer

Kevin Vågenes:

Ellevill forandring for «Jul i Blodfjell»-rolle

Det tok skuespilleren over fire timer for å bli den svenske hackeren «Scorpio» i den populære julekalenderen.

Publisert
Sist oppdatert

To år er gått siden karakter etter karakter ble slaktet ned på hotell Blodfjell. I år er etterforskningsduoen Svein og Nanna Soot tilbake for å redde jula - denne gangen for å løse en 20 år gammel forsvinningssak.

Selv om de fleste av den første sesongens karakterer ligger i grava, returnerer flere av skuespillerne til blodig julegørr. Kevin Vågenes står også under denne sesongen oppført flere steder på rollelista.

Et par episoder inn i sesongen møter seerne nemlig «Scorpio», en svært overvektig feminazi av en hacker, løst inspirert av Lisbeth Salander fra Stieg Larssons «Millennium»-trilogi.

Vågenes er ofte å se utkledd som kvinne, men akkurat denne karakteren er han vanskelig å skimte bak kostymet.

Tar over fire timer

Sminkør Michell Johnssons forteller til Dagbladet at det bare i sminken tar fire timer å forvandle Vågenes, en jobb fordelt på to personer. Selve kostymet tar en halvtime.

<strong>EKSTRA JULEFETT:</strong> De færreste har like stor vektoppgang i jula som Kevin Vågenes hadde i sminkestolen. Foto: Michelle Johansson
EKSTRA JULEFETT: De færreste har like stor vektoppgang i jula som Kevin Vågenes hadde i sminkestolen. Foto: Michelle Johansson Vis mer

I sminkestolen får skuespilleren på seg en stor silikonhals med kinn, underleppe, parykk og tatoveringer. Karakterens utseende er utformet av regissør Lars Kristian Flemmen, kostymedesigner Hanne Henriksbø og Johansson.

- Kevin skulle være i par med Ine (Jansen journ.anm.) sin karakter uten å se ut som en mann i drag-kostyme. Ved å forstørre hele ham, heller enn å prøve å forminske, var det lettere å «akseptere» høyden hans. Dessuten er det litt gøy å lage noe helt nytt til Kevin som har gjort så mange karakterer, og at det også ble en motsetning til Lisbeth Salander, forteller Johansson.

JULEOPPFØLGER: I disse dager vises andre sesong av julekalenderen «Jul i Blodfjell», hvor Svein og Nanna har en ny julete krimgåte å løse. Vis mer

Egen karakter

Komikeren selv forteller at det har vært både morsomt og krevende å gå inn i den noe spesielle rollen.

- Det var veldig merkelig å se seg selv 50-60 kilo tyngre. Det eneste man kunne gjenkjenne var øynene, forklarer han til Dagbladet.

<strong>PONDUS:</strong> Det er ikke bare ansiktet til Kevin Vågenes som får en overhaling. Selve kostymet tar en halvtime å få på seg. Foto: Michelle Johansson
PONDUS: Det er ikke bare ansiktet til Kevin Vågenes som får en overhaling. Selve kostymet tar en halvtime å få på seg. Foto: Michelle Johansson Vis mer

Inspirasjonen kom ved at han ville unngå å gjøre noe som allerede var gjort, men heller finne på noe nytt og kreativt i sin parodi.

- Vi ville lage en karakter inspirert av Lisbeth Salander. Men vi ville unngå å lage en parodi som har blitt gjort mange ganger før, så da lagde vi en egen karakter bare med noen av personlighetstrekkene til Salander.

Fikk slakt

«Jul i Blodfjell» har vist seg å engasjere også i sesong to, med anerkjente skuespillere som Atle Antonsen, nevnte Ine Jansen, Jon Øigarden og Jakob Schøyen.

<strong>TIL FINGERSPISSENE:</strong> Rollefiguren til Vågenes er ikke uten videre begeistret for menn. Foto: Michelle Johansson
TIL FINGERSPISSENE: Rollefiguren til Vågenes er ikke uten videre begeistret for menn. Foto: Michelle Johansson Vis mer

Anmelderne har på sin side ikke trilla yatzy. Der Dagbladet og Dagsavisen er enig i at en femmer er på sin plass, mener Aftenposten at serien står seg til en ener.

Det gikk ikke upåaktet hen hos Atle Antonsen, som moret seg over spriket på Instagram.

- Så nå har altså tre bladfyker uttalt seg ut ifra sin egen smak og fasit så langt er to femmere og en ener. Herlig sprik da! Dette kan mao. være genialt og det kan være no legendarisk dritt! Spennende, mente han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer