Else Michelet er død

Programlederen, forfatteren og satirikeren ble 79 år gammel.

GIKK BORT: Tidligere programleder Else Michelet har gått bort etter lengre tids sykdom. Her er hun avbildet under feiringen av Reiseradioen 50 år i NRK i 2013. Foto: Heiko Junge / NTB
GIKK BORT: Tidligere programleder Else Michelet har gått bort etter lengre tids sykdom. Her er hun avbildet under feiringen av Reiseradioen 50 år i NRK i 2013. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Programlederen, forfatteren og satirikeren Else Michelet er gått bort etter lengre tids sykdom, 79 år gammel. Hun døde natt til mandag etter lengre tids sykdom, opplyser familien til NRK.

Michelet var en kjent radiostemme for mange. Og preget NRKs sendeflater i en årrekke. Hun begynte å jobbe i statskanalen allerede i 1967, og var blant annet programleder for det satiriske radioprogrammet «Hallo i uken». I tillegg jobbet hun i kjente radioprogram som «Nitimen» og «Reiseradioen». Hun arbeidet også med flere andre underholdningsprogrammer som Natt-ta-ta og Nattergalen. En av dem som jobbet nær henne i mange år, er satiriker og forfatter Are Kalvø.

- Jeg har lært masse av Else. Og, som jeg heldigvis også har sagt til henne; jeg er veldig glad for at hun var en av mine første sjefer, slik at jeg i mange år gikk rundt og trodde at sjefer faktisk er sånn, sier Are Kalvø til Dagbladet.

Radiostjerna Michelet

Trioen Else Michelet, Espen Beranek Holm, og Kalvø ledet «Hallo i uken» i 16 år. De var kjernen i det populære ukentlige satireprogrammet som ble sent på NRK P2 fra 1989 til 2013. Trioen ga seg i 2009.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer