Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Sir Elton John:

Elton John har avlyst to konserter for å delta i prins Harry og Meghans bryllup: – Jeg har ikke blitt invitert ennå

Ønsker å delta i prinsens bryllup.

HÅPER PÅ INVITASJON: Elton John har ryddet plass i kalenderen for å kunne få med seg bryllupet til prins Harry og Meghan Markle. Foto: NTB Scanpix
HÅPER PÅ INVITASJON: Elton John har ryddet plass i kalenderen for å kunne få med seg bryllupet til prins Harry og Meghan Markle. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sir Elton John (70) har i alle år vært en god venn av den britiske kongefamilien, og var blant annet til stede da prins William giftet seg med sin kjære Kate Middleton i 2011.

Forrige måned fortalte sangstjerna til The Sun at han gjerne ønsket å bli invitert i bryllupet til prins Harry (33) og hans utkårede, Meghan Markle (36), men at han ikke formelt har fått en invitasjon ennå.

Saken fortsetter under bildet.

POPULÆR: Kanskje får Elton John også opptre i bryllupet? Foto: NTB Scanpix
POPULÆR: Kanskje får Elton John også opptre i bryllupet? Foto: NTB Scanpix Vis mer

70-åringen har nå avlyst to konserter i Las Vegas den samme helgen som bryllupet finner sted, og har dermed laget plass i kalenderen til å kunne delta og kanskje også opptre i bryllupet.

– Det hadde vært hyggelig å få komme, for jeg er veldig glad i ham, fortalte «Tiny Dancer»-sangeren om det royale bryllupet, og la til:

– Jeg har ikke blitt invitert ennå, men det har ingen andre heller.

Venn av Diana

Sangeren var en nær venn av prins Harrys avdøde mor, prinsesse Diana, og han sang blant annet i begravelsen hennes.

Det var ikke gitt at han skulle gjøre det. Få uker før hun gikk bort, pågikk det nemlig en bitter strid mellom dem.

Det var The Sun som først omtalte striden. I et intervju forklarte den ridderslåtte artisten om den spesielle hendelsen, som fant sted bare seks uker før prinsessen mistet livet i Paris.

Saken fortsetter nedenfor.

GODE VENNER: Elton John og prinsesse Diana hadde et nært vennskap. Her er de to avbildet sammen i 1991. Foto: NTB Scanpix
GODE VENNER: Elton John og prinsesse Diana hadde et nært vennskap. Her er de to avbildet sammen i 1991. Foto: NTB Scanpix Vis mer

– Jeg elsket henne. Hun gjorde masse for aidssaken og var en god venn av meg. Vi hadde våre problemer, men fikk bedret ting til slutt, forklarte han.

Han ønsket ikke å gå inn på hvorfor de to hadde det trøblete, men fortalte at det hele heldigvis løste seg.

I 1997, like før prinsessen gikk bort, ble en annen kjent person drept. Motekongen Gianni Versace ble skutt og drept i kaldt blod utenfor hjemmet sitt i Miami, og dødsfallet preget pressen i de kommende ukene. Versace, kjent for sitt særegne design, var en god venn av både Elton John og Diana.

Saken fortsetter under bildet.

SAMMEN I SORGEN: Her er prinsesse Diana og Sir Elton John avbildet sammen i forbindelse med Gianni Versaces begravelse. Foto: AFP / GERARD JULIEN
SAMMEN I SORGEN: Her er prinsesse Diana og Sir Elton John avbildet sammen i forbindelse med Gianni Versaces begravelse. Foto: AFP / GERARD JULIEN Vis mer

Drapet skulle bli samtaleemnet de trengte for å legge det vonde bak seg.

– Det var ekstraordinært at Gianni ble drept, fordi Diana ringte meg opp for å prate om det. I løpet av den samtalen fant vi tilbake til hverandre.

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøgde med besøket sitt så langt, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

Kort tid etter gikk Diana bort, og Elton Johns «Candle in the Wind» rørte en hel verden da han spilte den med ny tekst i begravelsen hennes.

I anledning begravelsen hadde han skrevet om teksten til «Goodbye England's Rose», som en hyllest til folkets høyt elskede prinsesse.

Legger opp

I slutten av januar kom Elton John med nyheten om at han har bestemt seg for å legge turnélivet på hylla. Det annonserte han via sin hjemmeside.

Saken fortsetter under bildet.

SLUTT PÅ TURNÉLIVET: Elton Johns nye turné vil bli hans siste. Her avbildet sammen med musikerkollega Miley Cyrus. Foto: AFP / Timothy A. Clary
SLUTT PÅ TURNÉLIVET: Elton Johns nye turné vil bli hans siste. Her avbildet sammen med musikerkollega Miley Cyrus. Foto: AFP / Timothy A. Clary Vis mer

​- Jeg kommer ikke til å turnere mer. Den kommende turneen blir min siste turné, sa den britiske sanglegenden i en direktesendt annonsering.

Videre forklarte Elton John fra scenen i New York at han nå vil prioritere familien og barna. Allikevel vil hans siste verdensturné pågå i nærmere tre år.

Familiemann

Elton John har også opplevd stor suksess i privatlivet de siste årene. Han giftet seg med den kanadiske filmregissøren David Furnish (55) i 2014, tolv år etter at de inngikk sivilt partnerskap.

Saken fortsetter under bildet.

EKTEFELLER: Elton John og David Furnish giftet seg i 2014. Foto: NTB Scanpix
EKTEFELLER: Elton John og David Furnish giftet seg i 2014. Foto: NTB Scanpix Vis mer

De to ektefellene har barna Zachary Jackson Levon Furnish-John (7) og Elijah Joseph Daniel Furnish-John (5).

I et intervju med USA Today i 2012 fortalte Elton John om farsrollen.

Saken fortsetter under.

– Zachary har gitt David og meg den mest utrolige glede, og han har gitt oss den mest utrolige følelsen av ansvar og kjærlighet. Han er med oss over alt. Han elsker å reise, han elsker mennesker ... Han er bare en glad gutt av natur, sa stjerna om eldstesønnen den gang.

Mistet moren

I desember ble det kjent at stjerneartistens mor, Sheila Farebrother, hadde gått bort, 90 år gammel. Farebrother gikk bort kort tid etter at hun og sønnen hadde gjenopptatt kontakten, etter flere år med isfront.

Den gang annonserte Elton John selv den triste nyheten i et innlegg på sin offisielle Instagram-profil:

«Jeg er i sorg over å måtte meddele at min mor gikk bort denne morgenen. Jeg så henne sist mandag, og jeg er i sjokk. Ha en trygg reise, mor. Tusen takk for alt. Jeg kommer til å savne deg dypt», skrev han under bildet.

​​

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!