- DØDE PÅ GRUNN AV FORSTOPPELSE: Elvis Presley døde ikke av uregelmessig hjerterytme, hevder hans lege i en ny bok. Foto: Betmann / Reuters / SCANPIX
- DØDE PÅ GRUNN AV FORSTOPPELSE: Elvis Presley døde ikke av uregelmessig hjerterytme, hevder hans lege i en ny bok. Foto: Betmann / Reuters / SCANPIXVis mer

- Elvis døde av forstoppelse

Hevder rockestjernens lege i ny bok.

||| Elvis Presley døde ikke av uregelmessig hjerterytme, men kronisk forstoppelse, hevder hans lege.

De nye opplysningene kommer fram i George «Nick» Nichopoulos' nye bok «The King and Dr. Nick», skriver Sky News.

Nichopoulos var Elvis' lege i 12 år, fram til rockestjernen døde på et i 1977.

Større tykktarmIfølge Nichopoulos led Elvis av en arvelig lidelse som kalles tarmlammelse og tykktarmen hans var 12 til 15 centimeter i diameter, sammenlignet med 5 til 7 centimeter som er vanlig.

- Vi skjønte ikke før etter obduksjonen at forstoppelsen hans var så ille. Vi fant avføring i tarmen hans som hadde vært der i fire eller fem måneder fordi tarmfunksjonen hans var så dårlig, sier Nichopoulos, som mener at Elvis' vektproblemer de siste åra av hans levetid også skyldtes problemene med forstoppelse.

Legen hadde lagt planer for en operasjon allerede i 1975, men hevder at rockstjernen ville ha syntes det var for pinlig.

- Han var flau. Han hadde uhell på scenen. Han måtte skifte klær og gå ut igjen på grunn av måten vi prøvde å behandle forstoppelsen hans på, sier legen.

Ikke overrasketNRK har vært i kontakt med lederen for den norske Elvis-fanklubben, Arne Metzner.

Han er ikke overrasket over at det kommer en ny dødsårsak, men sier til NRK at det kan være flere årsaker til at disse nye opplysningene kommer fram nå.

- George Nichopoulos har mistet autorisasjonen, og hadde sikkert ikke så mye penger å leve for, så han skrev en bestselger. Det kan være av økonomiske årsker han gjør dette, men også for å få fram sannheten, sier Metzner.

George Nichopoulos slapp tiltale for å ha vært skyld i sangerens død, men det kom fram at han i de første åtte månedene i 1977 hadde skrevet ut mer enn 10.000 doser med beroligende midler, amfetaminpreparater og narkotiske stoffer, alt i navnet til Presley.

VILLE FYLT 75: Her er graven til Elvis 8. januar i år. Foto: AP Photo/Mark Humphrey
VILLE FYLT 75: Her er graven til Elvis 8. januar i år. Foto: AP Photo/Mark Humphrey Vis mer