Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Elvis' privatfly solgt på auksjon

Et jetfly, som har tilhørt Elvis Presley, er solgt på auksjon for 3,6 millioner kroner. Oppussingsobjektet har stått på bakken i 35 år.

SOLGT: Det gamle flyet til Elvis Presley er solgt på auksjon. Noe oppussing må påregnes. Foto: GWS Auctions, Inc. via AP
SOLGT: Det gamle flyet til Elvis Presley er solgt på auksjon. Noe oppussing må påregnes. Foto: GWS Auctions, Inc. via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
ROCKEKONGEN: Elvis Presley døde i 1977. Foto: AP Photo
ROCKEKONGEN: Elvis Presley døde i 1977. Foto: AP Photo Vis mer

Auksjonshuset GWS Auctions sto for salget i California, men flyet står på en flystripe i New Mexico og kan ikke flytte seg for egen motor. Det mangler faktisk motor, og cockpiten må restaureres.

Det er ikke kjent hvem som kjøpte det røde Lockheed Jetstar-flyet fra 1962. Ifølge auksjonshuset var det kongen av rock 'n' roll som selv designet interiøret som er utført med treverk i gulltoner og setetrekk og tepper i rød plysj. Elvis eide flyet sammen med faren Vernon Presley.

De siste 35 årene har flyet vært i privat eie og har stått på en flystripe i Roswell. En tidligere eier, Roy McKay, hevder på sin side at det ikke var Elvis, men ham selv, som sto for utformingen av interiøret på flyet. Han sier flyet var holdt i to gråtoner da han kjøpte det, og at det «så litt ut som en kiste». Luftfartsmyndighetene har ingen registrering av at det er gjort innvendige endringer på flyet.

16. august i år er det 40 år siden Elvis Presley døde, 42 år gammel.

INTERIØR: Interiøret i flyet skal ha blitt designet av Elvis Presley selv. Foto: GWS Auctions, Inc. via AP
INTERIØR: Interiøret i flyet skal ha blitt designet av Elvis Presley selv. Foto: GWS Auctions, Inc. via AP Vis mer

(©NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!