«Emil i Lønneberget»-stjerne er død

Maud Hansson Fissoun ble 82 år gammel.

DØD: Maud Hansson Fissoun er død. Hun er kanskje mest kjent som Lina i «Emil i Lønneberget». Foto: SF
DØD: Maud Hansson Fissoun er død. Hun er kanskje mest kjent som Lina i «Emil i Lønneberget». Foto: SF Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Maud Hansson Fissoun, kjent for sin rolle som Lina i «Emil i Lønneberget», er død. Hun ble 82 år gammel. Det er svenske Aftonbladet som melder om dødsfallet. Stjerna døde den 1. oktober.

Mange husker henne utvilsomt for den velkjente rollen, og kanskje spesielt godt for episoden hvor hun hadde tannverk.

- Som den kjærlighetssøkende piken i «Emil i Lønneberget»-filmene tok hun for evig en plass i det svenske folks hjerte. Med den rollen ble hun folkekjær, sier Jan Göransson, pressesjef ved SF, til avisa.

- ALLSIDIG: Den svenske skuespilleren hadde mange roller, og jobbet med flere storheter i karrieren. Likevel er det nok rollen som Lina hun huskes best for. Foto: SF
- ALLSIDIG: Den svenske skuespilleren hadde mange roller, og jobbet med flere storheter i karrieren. Likevel er det nok rollen som Lina hun huskes best for. Foto: SF Vis mer

82-åringen spilte også i «Det syvende segl», en av Ingmar Bergmans mest kjente filmer.

- Hun var allsidig med mange seriøse roller, både på tv og i teateret. Hun jobbet med noen av de aller største, som Ingmar Bergman, Göran Gentele, Olle Hellbom og Kenne Fant, sier pressesjefen om den avdøde stjernas karriere.

Hun var gift med den gresk-russiske skuespilleren Petros Fissoun, som døde i 2016. Hun har bodd mange år i Hellas, men døde i Stockholm.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer