Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Se og Hørs Kjendisgalla:

Emma Ellingsen ble kveldens yngste vinner: - Det hadde jeg aldri trodd

«Født i feil kropp»-Emma stakk av med prisen «Årets influencer».

VANT PRIS: Emma Ellingsen stakk av med prisen som «Årets influencer» under Se og Hørs Kjendisgalla søndag kveld. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør.
VANT PRIS: Emma Ellingsen stakk av med prisen som «Årets influencer» under Se og Hørs Kjendisgalla søndag kveld. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En raus bunke med kjendiser var samlet da det var duket for Se og Hørs årlige Kjendisgalla - og noen av dem endte opp som prisvinnere.

Kveldens yngste prisvinner heter Emma Ellingsen (16).

Hun gjorde seg først bemerket i TV 2-serien «Født i feil kropp» og har senere vokst seg stor på Youtube, der hun kan skryte av 155 000 abonnenter. Emma deler sminketips og svarer på spørsmål - også om sin fortid som gutt.

Prisutdeler Ingeborg Heldal, redaktør i KK, introduserte det unge talentet på følgende vis:

- Årets influencer har bidratt til å kaste lys over opplevelsen av å være født i feil kropp. Bare 16 år gammel har hun allerede opplevd å bli et forbilde og inspirator for unge mennesker både i inn- og utland. Dette kom også til syne da stemmene skulle telles opp!

- Takknemlig

Det var en tydlig rørt Emma som imot prisen «Årets Influencer». Hun håper at hun kan bidra til en større åpenhet om det å være født i feil kropp.

- Jeg hadde aldri trodd jeg skulle vinne en pris som dette, og er veldig takknemlig for at jeg kan være med på å dele kunnskap og å bruke stemmen min. Hvis jeg kan bidra til mindre hat og mer åpenhet om det å være født i feil kropp, er det flott.

Danket ut Sophie Elise

En «influencer» inspirerer andre og formidler tanker på ulike plattformer - være seg gjennom blogg, podkast eller på sosiale medier som Youtube, Snapchat og Instagram.

Prisvinneren i denne kategorien ble avgjort gjennom avstemminger på Se og Hørs hjemmesider.

Dermed danket Emma ut finalistene toppblogger Sophie Elise Isachsen (23) og radarparet Sigrid Bonde Tusvik (37) og Lisa Tønne (40) - som alle hevdet seg i toppen.

Prisen deles i år ut for første gang og fungerer som en erstatter for den tidligere kategorien «Årets blogger».

ÅPEN OM KJØNNSSKIFTET: Helt siden hun var liten har Emma ville vært jente.Da hun var ti år byttet hun navn fra Tobias. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
ÅPEN OM KJØNNSSKIFTET: Helt siden hun var liten har Emma ville vært jente.Da hun var ti år byttet hun navn fra Tobias. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Byttet navn

Da Emma Ellingsen (16) var ti år gammel, tok hun det store steget og byttet navn fra Tobias.

I et tidligere intervju med Dagbladet har Emma fortalt hvorfor hun har valgt å være åpen om kjønnsskiftet, både på TV og sosiale medier.

- Det er mange som ikke har hatt det så greit som meg, sa Emma og forklarte at hun bare har gode erfaringer med å fortelle om valget sitt.

16-åringen startet på pubertetsutsettende behandling allerede i 2015, og i høst startet hun med kvinnelige kjønnshormoner.

- Det at jeg har vært så åpen på TV og i sosiale medier har gjort at jeg har sluppet å svare på en del spørsmål. Jeg har aldri blitt mobbet, sa hun til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!