Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Emma Watson:

Emma Watson utsatt for hacking: - Det er ikke nakenbilder

Flere Twitter-brukere hevder de har sett lettkledde bilder av skuespilleren. 

BLE HACKET: Tirsdag ble det kjent at en rekke lettkledde bilder av Emma Watson skal ha bli lekket. Foto: VALERIE MACON / NTB Scanpix
BLE HACKET: Tirsdag ble det kjent at en rekke lettkledde bilder av Emma Watson skal ha bli lekket. Foto: VALERIE MACON / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Den engelske skuespilleren Emma Watson (26) er for tida kinoaktuell i den nye spillefilmversjonen av «Skjønnheten og udyret».

Nå ser det imidlertid ut til at skuespilleren har mer enn verdenspremieren å tenke på.

Det har nemlig blitt lekket lettkledde bilder av stjerna fra da hun prøvde klær sammen en stylist for et par år siden, melder BBC.

- Det er ikke snakk om nakenbilder, sier en talsperson for skuespilleren. Dette skriver The Telegraph.

- Advokater har blitt informert og vi kommer ikke til å kommentere saken ytterligere.

Bildene skal angivelig ha kommet til overflaten tirsdag kveld, da en rekke Twitter-brukere skrev at de har sett bildene, ifølge The Telegraph.

Ifølge Buzzfeed skal også flere andre kjendiser ha fått bildene sine hacket, deriblant Amanda Seyfried (31) og Jillian Murray (32).

Disse bildene skal derimot være av en mer intim og seksuelt eksplitt art, og på nettet omtaler enkelte lekkasjen som «The Fappening 2.0» - med referanse til den massive naken-hackingen som rammet Hollywood-stjerner i 2014.

Uttalt feminist

I 2014 ble Emma Watson goodwill-ambassadør for FN. Det er FNs enhet for likestilling og styrking av kvinners rettigheter, UN Women, som står bak utnevnelsen.

Den tidligere «Harry Potter»-stjernas rolle er å jobbe for styrking av unge kvinners rettigheter og hun fikk den etter å ha deltatt i humanitært arbeid i Bangladesh og Zambia.

Watson har også tidligere uttalt at hun takket nei til å spille rollen som Askepott, fordi hun ikke følte rollen var passende.

GRUET SEG: Emma Watson har sin sangdebut på lerretet i rollen som Belle i «Skjønnheten og Udyret», som har norsk premiere 17. mars. - Jeg var redd ingen skulle ha mot til å fortelle meg at jeg var en skikkelig dårlig sanger, sier Watson. Video: CNN. Vis mer Vis mer

Hun sa likevel ja til å spille Belle i «Skjønnheten og udyret», fordi karakteren er «feminist helt inn til ryggmargen». Det har hun sagt til magasinet Total Film, ifølge Huffington Post.

Det kan imidlertid se ut til at stjernas feministiske engasjement skaper reaksjoner hos enkelte.

Ifølge BBC mottok hun i 2014 trusler om at nakenbilder av henne kom til å bli lekket, i kjølvannet av en tale hun holdt om likestilling. På et Facebook-arrangement året etter, fortalte Watson om hendelsen:

- Jeg visste at det var en bløff, jeg visste at bildene ikke eksisterte. I dét øyeblikket jeg trådte fram og snakket om kvinners rettigheter ble jeg truet umiddelbart - etter under 12 timer mottok jeg trusler, sa hun den gang, ifølge BBC.

FØLELSESLADET: Som goodwill-ambassadør for FNs enhet for likestilling og styrking av kvinners rettigheter, UN Women, har skuespiller Emma Watson holdt flere sterke taler i FNs hovedkvarter i New York. Video: Reuters Vis mer Vis mer Vis mer

Vil ikke snakke om kjæresten

Hva Emma Watson gjør, hvem hun dater og hvordan livet går generelt, er derimot noe hun ikke forteller om ofte. I et intervju med Vanity Fair nylig, forklarte hun at det også har sin grunn.

- Jeg vil være konsekvent her. Jeg kan ikke snakke om kjæresten min i et intervju og forvente at folk ikke skal ta paparazzibilder av meg mens jeg går utenfor hjemmet mitt. Man kan ikke gjøre begge deler, sa hun til magasinet.

Watson har merket seg at hvem man er sammen med i Hollywood, har mye å si for hvordan man blir behandlet. Hun vil ikke at forholdene sine skal føles overfladiske.

- Jeg har lagt merke til at hvem man dater i Hollywood blir knyttet opp mot filmproduksjonene man har, og det blir en del av en slags opptreden og et sirkus. Jeg hadde hatet det om noen jeg var sammen med følte at de var en del av et show eller noe påtatt, fortalte hun i Vanity Fair-intervjuet.

Forsvarte at hun viste brystene

I kjølvannet av magasinintervjuet fikk den britiske filmstjerna kritikk for at deler av brystene hennes var synlige på et av Vanity Fair-bildene.

Flere hevdet at bildet strider mot alt det feministiske arbeidet Watson har lagt ned de siste åra, men skuespilleren slo hardt ned på kritikerne.

- Feminisme handler om å gi kvinner muligheter. Det er ikke en pinne man skal bruke til å slå ned på andre med. Det handler om muligheter og frigjøring. Det handler om likestilling, fortalte hun i et intervju med BBC, og fortsatte:

- Jeg vet ikke hva puppene mine har med det å gjøre. Det er veldig forvirrende. De fleste der ute er forvirra. Jeg er ærlig talt ganske lamslått. De sier at jeg ikke kan være feminist og ha pupper, fortalte den vittige 26-åringen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media