STJERNE: Den amerikanske skuespilleren Powers Boothe sovnet søndag inn i sitt eget hjem. Han ble 68 år gammel. Foto: NTB Scanpix
STJERNE: Den amerikanske skuespilleren Powers Boothe sovnet søndag inn i sitt eget hjem. Han ble 68 år gammel. Foto: NTB ScanpixVis mer

Powers Boothe:

Emmy-vinnende filmstjerne sovnet inn i sitt eget hjem

Powers Boothe ble 68 år gammel. 

(Dagbladet): Den amerikanske skuespilleren Powers Boothe døde søndag i sitt eget hjem. Det bekrefter agenten hans, Karen Samfilippo, overfor Entertainment Weekly. Han skal ha sovnet inn i sitt eget hjem, og det er ikke mistanke om at noe kriminelt har skjedd.

Hollywoodstjerna, kjent fra en rekke filmer og serier, ble 68 år gammel. Han har portrettert en rekke skurker og politikere på skjermen opp gjennom åra, og hadde sitt store gjennombrudd i 1980 i dokudramaet «Guyana Tradegy: The Story of Jim Jones».

KJEKKAS: Powers Boothe spilte ofte skurk i filmer, men var dessuten også kjent for sitt barske utseende, om vi skal tro Entertainment Weekly. Dette bildet er fra filmen «U-Turn» i 1997. Foto: Mary Evans Picture, NTB Scanpix
KJEKKAS: Powers Boothe spilte ofte skurk i filmer, men var dessuten også kjent for sitt barske utseende, om vi skal tro Entertainment Weekly. Dette bildet er fra filmen «U-Turn» i 1997. Foto: Mary Evans Picture, NTB Scanpix Vis mer

Vant pris

Tv-filmen handlet om pastoren som fikk 980 av sine egne sektmedlemmer til å begå masseselvmord i 1978. Filmen ble godt mottatt, og Boothe fikk en Emmy-pris for innsatsen.

Siden den gang har det gått slag i slag for skuespilleren, som flere kanskje kjenner fra andre produksjoner som «Nashville», «24» eller «Deadwood».

Han var heller ikke ukjent med å dukke opp i store spillefilmer. I 1995 spilte han i filmen «Nixon», en rolle han ble nominert til SAG-pris for. Mange husker ham kanskje også fra «Sin City», der han portretterte senator Roark. Han har også hatt stemmen til erkerivalen til Superman, Lex Luthor, i «Superman: Brainiac Attacks» fra 2006.

STOR: Powers Boothe spilte i en rekke filmer og tv-serier. Her er han sammen med Danny Trejo på premieren til «Sin City: A Dame to Kill For» i 2014. Foto: NTB Scanpix
STOR: Powers Boothe spilte i en rekke filmer og tv-serier. Her er han sammen med Danny Trejo på premieren til «Sin City: A Dame to Kill For» i 2014. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etterlater seg kone og barn

- De tunge filmene er morsomst å spille i. Jeg synes de er mye mer interessante, fortalte han til American Profile i 2014.

Flere av Boothes tidligere kolleger tar dødsbudskapet med sorg, og flere av dem har kommet med kondolanser på Twitter. Skuespiller Beau Bridges, som også var en nær venn av Boothe, var blant de første som kondolerte.

«Det er med stor sorg at jeg sørger over bortgangen til min venn Powers Boothe. En nær venn, god skuespiller, dedikert far og ektemann», skrev han på Twitter.

Boothe giftet seg med kjæresten Pam i 1969, og sammen fikk de barna Parisse og Preston. Hun har nå mistet en ektemann, og barna har mistet en far.

Ifølge Boothes agent vil det bli holdt en privat bisettelse i Texas. En offentlig minnemarkering vil bli annonsert den kommende uka.