Harvey Weinstein-skandalen:

Emneknagg får millioner til å stå fram med overgrepshistorier, med Hollywood-stjerner i spissen

Weinstein-skandalen har inspirert overgrepsofre til å stå fram. Sosiale medier-ekspert er usikker på hvor lenge det vil vare.

STÅR FRAM: Evan Rachel Wood, America Ferrera og Jamie Curtis Lee er bare tre av tusenvis som de siste dagene har kastet seg på emneknaggen «#MeToo», som oppfordrer kvinner til å stå fram med sine historier om trakassering og overgrep. Foto: NTB scanpix
STÅR FRAM: Evan Rachel Wood, America Ferrera og Jamie Curtis Lee er bare tre av tusenvis som de siste dagene har kastet seg på emneknaggen «#MeToo», som oppfordrer kvinner til å stå fram med sine historier om trakassering og overgrep. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hashtags, eller emneknagger om du vil, har blitt noe mange forholder seg til i hverdagen. Det gjør det enkelt å merke stoff på nettet, slik at andre som er interessert i samme innhold enkelt kan klikke seg inn på emneknaggen og finne bilder, tekst og video av samme sjanger.

Det brukes også flittig i politiske og sosiale saker. Denne uka har emneknaggen «#MeToo» tatt av i sosiale medier. Tusenvis av menn og kvinner deler nå, som følge av overgrepsavsløringene mot Harvey Weinstein, sine egne historier om overgrep og voldtekt.

Sterke historier

Ifølge CNN ble hele bevegelsen initiert av Alyssa Milano, som på Twitter skrev følgende beskjed 15. oktober:

«Om alle kvinner som har blitt seksuelt trakassert eller opplevd overgrep skrev 'Me too' (meg også, journ anm.) som en status, kan vi kanskje gi folk en forståelse av problemets omfang», skrev hun på Twitter.

Milano er en amerikansk skuespiller og sangerinne, kanskje aller best kjent fra tv-serien «Charmed». Initiativet ble på Twitter delt videre over 20 000 ganger, mens innlegget er likt av over 40 000.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer