HATKRIMINALITET: Det brutale overfallet som skuespiller Jussie Smollett ble utsatt for har skapt store reaksjoner i sosiale medier. Nå etterforsker politiet saken som hatkriminalitet. Foto: NTB Scanpix
HATKRIMINALITET: Det brutale overfallet som skuespiller Jussie Smollett ble utsatt for har skapt store reaksjoner i sosiale medier. Nå etterforsker politiet saken som hatkriminalitet. Foto: NTB ScanpixVis mer

Jussie Smollett:

«Empire»-stjerna skal ha blitt overfalt: - Det gjør meg kvalm

Flere av verdens største stjerner samler seg rundt skuespiller Jussie Smollett.

Det er mange som har sperret opp øynene den siste uka, etter at «Empire»-stjerna Jussie Smollett (35) ble innlagt på sykehus etter det politiet beskriver som et alvorlig overfall.

Den 35 år gamle skuespilleren var i Chicago da to menn skal ha slengt både rasistiske- og homofobiske kommentarer etter ham, forteller politiet. Videre gikk mennene til angrep på skuespilleren, mens de slo ham i ansiktet og kastet et ukjent stoff mot ansiktet hans, som flere hevder å være blekemiddel.

Avslutningsvis knyttet de to angriperne et tau rundt halsen på Smollett, som seinere kom seg selv til sykehus etter hendelsen, skriver CNN.

FÅR STØTTE: Etter det alvorlige overfallet har flere stjerner slått ring rundt Jussie Smollett. Foto: NTB Scanpix
FÅR STØTTE: Etter det alvorlige overfallet har flere stjerner slått ring rundt Jussie Smollett. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etterforskes som hatkriminalitet

Det brutale overfallet ga stjerna flere skader, blant annet forslåtte ribbein.

Ifølge CNN etterforsker politiet dette som hatkriminalitet, men har foreløpig ingen mistenkte i saken. Tidligere denne uka gikk imidlertid Chicago Police Department ut med et overvåkningsbilde som viser to menn. Hvorvidt det er de aktuelle mennene i saken, er ikke kjent.

«Nabolaget, der det påståtte angrepet skjedde, har svært mange overvåkningskameraer. Fra klokka ti tirsdag har detektiver gjennomsøkt og gjennomgått hundrevis av timer med video, og har nå utvidet søksområdet langs elva i håp om å finne en video som kan gi en beskrivelse av lovbryterne», heter det i en offentlig uttalelse fra Chicago Police Department.

«Dessverre har vi foreløpig ikke funnet noen nyttig informasjon på en mistenkt eller en mistenktes kjøretøy vi kan dele», heter det videre ifølge CNN.

Saken fortsetter nedenfor.

Sender kjærlighet

I lys av den sjokkerende hendelsen har flere av Hollywoods største stjerner slått ring rundt «Empire»-stjerna og sender sine varmeste tanker til ham.

- Sender kjærlighet til Jussie og hele Smollett-familien etter dette forferdelige angrepet. Vi støtter deg og ber om at du finner fred og rettferdighet, skriver artist John Legend på Twitter.

Også Ariana Grande har kastet seg på og viser sin støtte i sosiale medier.

- Det som skjedde med Jussie gjør meg kvalm. Jeg kan ikke tro at dritt som dette fremdeles skjer hver eneste dag. Hva er dette for en verden? Sender all min helbredende energi og kjærlighet, og håper på en forandring. Hva kan vi gjøre? Fortell meg, så kommer jeg, skriver hun.

Programleder Ellen DeGeneres, som hadde besøk av Jussie Smollett for fire år siden på talkshowet sitt, sender kjærlighet til 35-åringen og familien.

- For fire år siden kom Jussie Smollett ut av skapet i programmet mitt. Jeg sender han og familien masse kjærlighet i dag, skriver programlederen.

- Hjertet mitt har det vondt

Skuespiller Halle Berry, som har jobbet med Smollett i forbindelse med flere prosjekter, har i et lengre innlegg på Instagram, sammen med et bilde av ham, uttrykt sin avsky over hendelsen.

- Jeg har kjent Jussie siden han var ti år gammel og en mann med Jussies talent, intellekt og vennlighet burde være en velsignelse for samfunnet vårt. Hjertet mitt har det vondt nå som han lider, skriver hun og fortsetter:

- Og for hva? Bare for å være? Det faktum at hans nærvær på denne jorda oppfattes som en trussel mot noen, viser bare størrelsen på deres frykt og forvirring.

Videre skriver skuespilleren at hun håper landet lærer seg å se mennesker for det de er, og ikke noe annet.

- Vi må finne kjærligheten. Ber endeløst for Jussie og en rask bedringsprosess.