LYKKELIG GIFT: Den folkekjære artisten Helene Bøksle på kirketrappa med ektemannen Espen Tjersland og blomsterbarna (f.v.) Ella, Remine, Edvin, Hanna og Kirsten. Foto: Privat
LYKKELIG GIFT: Den folkekjære artisten Helene Bøksle på kirketrappa med ektemannen Espen Tjersland og blomsterbarna (f.v.) Ella, Remine, Edvin, Hanna og Kirsten. Foto: PrivatVis mer

- En av de fineste dagene i mitt liv

Helene Bøksle fikk sin Espen i idylliske Skagen.

(Dagbladet): Det var ikke bare Facebook-gründer Mark Zuckerberg som giftet seg lørdag.

Det samme gjorde nemlig den norske sangerinnen Helene Bøksle, som ga sitt ja til journalistkjæresten Espen Tjersland i den svenske sjømannskirka i Skagen.

Dansk bryllupsidyll - Jeg er så glad. Så lykkelig! Vi har virkelig hatt tidenes drømmebryllup, sier den folkekjære artisten på telefon til Dagbladet.

På seg hadde Bøksle en brudekjole signert Nina Stråtveit, spesialdesignet for Bøksle og det danske kystklimaet.

- Den er lagd med tanke på Skagen, og har ull i seg, forklarer den nygifte artisten.

Skagen var langt fra et tilfeldig valg for paret.

- Alle kan forenes om at Danmark er en fantastisk plass. Og stedet har stor betydning for oss, siden vi begge er fra kysten. Vi ville samle folk til et selskap som sto til oss, sier Bøksle, som er fra Mandal.

Tjersland er på sin side fra Flekkefjord.

- Det raknet Bryllupsfesten holdt de to på Brøndums hotell, hvor Bøksle hadde planlagt en liten overraskelse til brudgommen Espen.

- Jeg skrev en sang til ham, og hadde på forhånd smuglet inn mine to musikere Marie Forr Klåpbakken og Tove Kragset. Ingen ante at de var der.

- Hvordan reagerte Espen på sangen?

- Det raknet helt for ham. I positiv forstand, altså.

Selv ble Bøksle overrasket med en rød sykkel med hvit kurv som morgengave søndag.

Nå går turen videre til Sør-Frankrike for det nygifte paret skal feriere til Bøksle skal holde konsert kommende lørdag.

- Det blir hipp hurra i tida som kommer. Jeg er bare fylt med takknemlighet. Det har vært en av de fineste dagene i mitt liv, kvitrer Bøksle.